Detalji krvavog obračuna u Dvorovima: Neraščišćene račune rješavali palicama

0
Detalji krvavog obračuna u Dvorovima: Neraščišćene račune rješavali palicama
Osumnjičeni predani Tužilaštvu

Grad Bijeljina ima premijerligaše BiH i to fudbalski klub Radnik i FK Zvijezda 09, ali su mladići iz ovog grada organizovali masovnu tuču zbog podijeljenosti u navijanju za velikane iz Beograda. Nažalost tuča je završila tragično i smrću tridesetogodišnjeg mladića.

Detalji krvavog obračuna u Dvorovima: Neraščišćene račune rješavali palicama

U dogovorenoj tuči Delija i Grobara koja se dogodila prije dvije noći u Dvorovima kod Bijeljine nastradao je tridesetogodišnji A.P. iz Bijeljine, dok je tridesettrogodišnji B.K. teško povrijeđen.

Varnice između bijeljinskih navijača dva beogradska kluba pojavile su se nakon što je prekrečen grafit crveno-bijelih, saznaje InfoBijeljina.

Izvor iz bijeljinske policije navodi da su Zvezdin grafit u centru grada prekrečili navijači Partizana, te da je ubrzo poslije ovog slučaja pretučen jedan navijač crno bijelih, nakon čega je i dogovoren “sastanak” u Dvorovima.

„Prvo je dogovoreno da se nađu kako bi razgovarali o prethodna dva nemila događaja, međutim na parkingu hotela „Sveti Stefan“ navijači Zvezde su iz zasjede sačekali grupu Grobara i napali ih drvenim palicama. Nažalost ovaj obračun je završen tragično“, pojašnjava izvor iz bijeljinske policije.

Policija je juče uhapsila 19 lica koja se sumnjiče da su učestvovala u tuči u Dvorovima kod Bijeljine, a koja je okončana smrću, te će oni nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Izvor iz policije za InfoBijeljina dodaje da je prosjek privedenih lica 25 godina, te da je najmlađi maloljetan i ima 17, dok najstariji ima 45 godina.

Obračun koji se završio tragično potresao je brojne mještane Dvorova. Pitaju se, da li je ovo bilo potrebno da se dogodi, da ode jedan mladi život.

Za InfoBijeljina nisu željeli da komentarišu, govoreći da ne znaju mnogo toga, te da nisu ništa čuli protekle noći.

Dodaju da se često na parkingu ali i po parkiću u Dvorovima okupljaju mladi, ali nije bilo nereda ovog tipa do sada.

Umjesto da se mladi ljudi Bijeljine i drugih gradova uče da primarno vole svoje klubove koje mogu posmatrati svakog vikenda, mladi su zaljubljeni u beogradske klubove i oni su im primarni odabir. Nažalost čest je slučaj da se preuzimaju najnegativnije osobine navijača iz Beograda, umjesto onih pozitivnih.

Da su mladići crtali grafite Radnika ko zna da li bi do prepirke i rasprave došlo.

Detalji krvavog obračuna u Dvorovima: Neraščišćene račune rješavali palicama
Osumnjičeni predani Tužilaštvu

Svih 19 uhapšenih lica koja se dovode u sumnju da su učestvovala u obračunu u Dvorovima kod Bijeljine u kojoj je jedan mladić smrtno stradao, a drugi povrijeđen, predata su jutros Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, javlja reporter portala InfoBijeljina.