Pokušala falsifikovanim potpisom direktora zdravstvene ustanove dobiti kredit u banci

0
Zvorničani prevarili banku za pola miliona maraka, krivična prijava za dvije osobe
FOTO: Ilustracija

Svaka obmana prilikom potraživanja kredita od komercijalne banke krivično je djelo. Mnogo puta se čulo kako je neko kao žirant vratio tuđi kredit iako se s tim nikada nije složio. Ovih dana bilo je zanimljivo i u Zvorniku.

Pokušala falsifikovanim potpisom direktora zdravstvene ustanove dobiti kredit u banci
FOTO: Ilustracija

Kako nezvanično saznajemo jedna od uposlenica zvorničke bolnice iz nemedicinskog osobolja falsifikovala je potpis direktora JZU Bolnica Zvornik kako bi dobila kredit u banci. Prema informacijama kojima raspolaže redakcija portala Zvornicki.ba potpis je bio toliko očigledno falsifikovan da su to kreditni službenici iz prve primjetili.

Prema važećem pravilniku JZU Bolnica Zvornik i zakonskim propisima za ovu Zvorničanku sljedi disciplinski postupak od strane bolnice koji može rezultirati i otkazom. IZ JZU Bolnica Zvornik nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj. Ovo krivično djelo potvrdila je i Policijska uprava Zvornik.

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje iz PU Zvornik, a prema nezvaničnim informacijama osumnjičena u ovom slučaju ima dvojno državljanstvo.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“, protiv lica S.D. iz R. Srbije.

Naime, lice S.D. se sumnjiči da je u svojstvu službenog lica zdravstvene ustanove u Zvorniku, u namjeri ostvarivanja prava na kredit, banci u Zvorniku priložilo dokumentaciju sa neistinitim podacima o ličnim primanjima.

Pokušala falsifikovanim potpisom direktora zdravstvene ustanove dobiti kredit u banci

Ovom prilikom osumnjičeno lice je falsifikovalo potpise odgovornog i ovlaštenog lica ustanove, na osnovu čega je odobren kredit u traženom iznosu.

Zbog svega navedenog lice S.D. se sumnjiči da je počinilo krivično djelo „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“. Navedeno je iz PU Zvornik.

Zbog pravovremenog otkrivanja zloupotrebe prilikom dobijanja kredita velika je vjerovatnoća da će kazne u ovom slučaju biti visoke kao pouka potencijalnim prevarantima u budućnosti.

(Zvornicki.ba)