Proslavljena atletičarka Kada Delić bila žirant, pa ostaje bez stana

0

Proslavljena atletičarka Kada Delić Selimović na svom facebook profilu objavila je fotografiju Eme Žunić iz Tuzlekoju potražuje zbog duga, odnosno kredita.

Proslavljena atletičarka Kada Delić bila žirant, pa ostaje bez stana

Naime, Kada Delić Selimović je bila žirant Ajki i Mirsadu Žuniću na kredit od 200.000 KM te je založila stan kao hipoteku kako bi oni kupili restoran “Avlija” na stadionu Tušanj u Tuzli.

2009.godine Ajka Žunić je umrla te je restoran naslijedila njena kćerka Ema Žuniću omjeru 1/3 i muž Mirsad 2/3. Da bi odradili ostavinsku raspravu trebalo je trebalo je od banke pribavii potvrdu o preuzimanju kredita, što je i urađeno te uneseno u zvanični ZK obrazac, navodi Kada na svom profilu.

Nedugo nakon toga umro je i otac Mirsad, nakon čega su Ema i Alma dale punomoć advokatskoj kancelariji Balijagić da ih zastupa u navedenom predmetu nasljeđivanja. Na zakazanu sudsku raspravu, advokatska kancelarija šalje Damira Hećimovića koji je dao izjavu da Ema i Alma Žunić se odriču imovine, čime sud donosi rješenje da se neće provoditi rasprava o nasleđivanju i isto odmah postaje pravosnažno.

Za 10.oktobar ove godine Hypo Banka je zakazala prodaju stana vlasništvo Kade Delić-Selimović kako bi namirili svoja potraživanja. Dalje, Kada piše da je ejdno rješenje da Ema i Alma dođu na ročište i daju izjavu da se proda restoran koji je kupljen.

Kada Delić-Selimović moli sve ljude koji imaju bilo kakav kontakt od osobe sa fotografije ili znaju gdje se nalazi da joj jave i napišu putem poruke na facebook-u.

(Info plus)