Bolnica Zvornik: Smanjene liste čekanja

0
Negativno još sedam pacijenata testiranih na korona virus u zvorničkoj bolnici
FOTO: Arhiv

Prethodnih godina mnogi naši sugrađani žalili su se na preduga čekanja  za određena, njima neophodna,  snimanja i preglede specijalista.

Bolnica Zvornik: Smanjene liste čekanja

Nekada su čekanja bila i do nevjerovatnih godinu dana. Danas je slika drugačija ističe direktor Ivan Popović.  On dodaje da se kada je došao na mjesto direktora ove zdrastvene ustanove, na ultra zvuk srca čekalo do godinu dan, što je za njega kako kaže bilo neprihvatljivo. Nakon razgovara sa svojim najbližim saradnicima uvidjeli smo da naša dva stalno zaposlena kardiologa ne mogu sve sami postići  i sanirati trenutnu situaciju.

Postigli smo  dogovor da angažujemo dr  Oliveru Vujadinović internistu-kardiologa iz Šapca i za  dva – tri mjeseca mi smo sveli listu čekanja do mjesec dana, dodaje Popović.  On je napomenu da  lista čekanja ne važi za hitne slučajeve koji se odmah pregledaju.  Lista čekanja postojala je i za ultra zvuk u RTG službi, gdje se čekalo četiri do pet mjeseci na neophodna snimanja. Nakon razgovora sa načelnikom ovog odeljenja ustanovljeno je da je za postojeći obim posla potrebno četiri doktora. Radno vrijeme dr spec radiologije je specifično i iznosi šest sati zbog izlaganja zračenjima, ali da bi izašli u susret našim pacijentima i smanjili liste čekanja  postigli smo dogovor da se radno vrijeme produži do osam sati, pojašnjava Popović.

Direktor Ivan Popović
Direktor Ivan Popović

On dodaje da je lista čekanja sada smanjena na mjesec dana, te da će biti znatno manja kada se u oktobru ili novembru sa specijalizacije vrati još jedan doktor radiologije. Krajnji cilj menadžmenta JZU bolnica Zvornik je da se ukinu sve liste čekanja u narednom periodu, naglašava direktor Ivan Popović.

(Radioosvit)