Mlade selekcije garant za uspješnu budućnost Drine

0

Angažovanjem Željka Nestorovića, iskusnog trenera i fudbalskog radnika, za koordinatora mlađih selekcija Drine od strane Upravnog odbora, dosta se toga promjenilo u radu, što doprinosi sjajnim rezultatima.

Mlade selekcije garant za uspješnu budućnost Drine

U zahtjevnoj i odgovornoj funkciji Nestoroivić ima podršku od trenera koji vode mlade selekcije a to su uz Acu Kostića, jednog od najboqih igrača Drine svih vremena i Aleksandra Vasića, takođe sjajnog ranijeg igrača tu su i treneri Goran Škiljević i Srđan Ešpek.

Svi oni su provjereni stručnjaci koji su se dokazali u odgajanju brojnih generacija Drine.

– Angažovan sam od strane Upravnog odbora za koordinatira mlađih selkcija u julu ove godine. Prvo sam održao sastanak sa trenerima pa smo skupa odredili plan i smjernice za rad. Prioritet nam je da uz kvalitetan rad privučemo što viće dijece da treniraju i da se bave sportom. Drina je prepoznatljiv klub na ovim prostorima i treba da se izdavaja po rezultatima, ali i po radu i organizaciji. Kvalitetan rad je naše oružje u borbi za pridobijanje povjerenja dijece i njihovih roditelja. Krenuli smo sa pedesetak dijece u školama fudbala, a sada ih već imamo preko 80, što je pokazatelj dobrog rada i putokaz za buduće aktivnosti, rekao nam je Nestorović.

On je veoma zadovoljan jer svaki dan klubu pristupa po nekoliko dijece, a kako reče najveša nagrada za njegov rad i svih trenerar je njihov vedar osmjeh na trenizima i na utakmicama.

– Truduimo se da svakom dijetetu pružimo maksimalnu pažnju, da mu damo šansu da igra. Svako trener ima po dva, tri, pa i četiri treninga dnevno, što je veoma naporno ali je velika sreća vidjeti zadovoljnu dijecu. Kada je takmičenje u pitanju sve naše selekcije su najbolje u svijim uzrasnim kategorijama odnosno ligama. Pioniri i kadeti su trenutno prvi na tabeli sa svim pobjedama a juniori imaju svega jedan nerješen rezultat. To je ogroman uspjeh i podstrek za još bolji i žešći rad. Za sve to, velike zasluge svakako pripaodaju upravu kluba na čelu sa Miodragom Jevtićem, koja je obezbedila sve rekvizite za rad i potrebnu opremu. Obezbeđen je autobus koji vozi dijecu do igrališta FK Jardan, gdje se održavaju trenizi, kako bi se glavni teren sačuvao za prvestvene utakmice prvog tima, a to zahtjeva i sve veći broj dijece koja nam dolaze na treninge, dodao je Nestorović.

Raduje činjenica da se sa mlađim selekcijam u Drini radi kvalitetno i predano, što je garancija da će Drina ponovo biti ogroman rasadnik kvalitetnih fudbalera, i da će se u skorijoj budućnosti pojaviti neko fudbalsko ime koje će nastaviti da pronosi ime i slavu Drine, na ovim prostorima i šire.

(Radioosvit)