Koristite obilazne puteve u Križevićima jer se asfaltira dionica puta Motovo-Križevići

0

Nakon uspješne akcije prikupljanja sredstava za rekonstrukcije puta Orahovac-Parlog iz inicijativnog odbora obavještavaju građane da sutra počinje asfaltiranje druge faze rekonstrukcije. Neophodno je da mještani koriste alternativne pravce u vremenskom periodu od 7 časova prijepodne do 17 časova.

Koristite obilazne puteve u Križevićima jer se asfaltira dionica puta Motovo-Križevići

Prethodnih dana intenzivno su izvođeni radovi na nekoliko dijelova oštećenog puta u pravcu Križevići-Parlog. U petak 20.septembra, započet će asfatiranje pripremljenih dijelova dionice. Krenut će se ujutru sa dionicom Donje Motovo – Šib- škola Križevići) i mole se svi mještani da koriste alternativne pravce preko Šiba, Parloga, Delića i Kitovnica.

Mole se svi građani Križevića i okolnih mjesta na strpljenje i da koriste pravce preko Šiba i Kitovnica kako bi stigli do svojih domova.

Iz Inicijativnog odbora pozivaju sve na strpljenje.

Podsjećamo da je sfaltni put koji se mora skoro u potpunosti rekonstruisati u dužini od 7600 m. Put povezuje 5 mjesnih zajednica: Križevići, Dugi Dio, Baljkovica, Kitovnice i Orahovac, čime će biti olakšana komunikacija za 4000 građana. Iz inicijtaivnog odbora istakli su zahvalnost prema ministru Ramiću i ministarstvo koje predovodi, kao i gradskoj upravi

Radove finansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, mještani naselja koja koriste put i Grad Zvornik.

Radove izvodi najozbiljnija kompanija za puteve, asfaltiranje i betoniranje AD Zvornikputevi.

(Zvornicki.ba)