U zvorničkim školama održana predavanja povodom “Nedelje borbe protiv tuberkuloze”

0

U okviru obilježavanja “Nedelje borbe protiv tuberkuloze” u zvorničkim školama organizovana su predavanja za djecu.

U zvorničkim školama održana predavanja povodom “Nedelje borbe protiv tuberkuloze”

Prema riječima Danojke Mićić sekretar Gradskе organizacija Crvenog krsta Zvornik, nastavnici i profesori biologije kao i zdravstveni radnici su u osnovnim i srednjim školama održali predavanja o tome koji su uzroci nastanka tuberkoloze, kako je prepoznati i na koji način liječiti.

Volonteri Crvenog krsta su podjelili i propagandni material u svim školama i drugim institucijama koje se bave ovom problematikom. Polepljeni su i plakate na vidnim mjestima u gradu, a distribuirano je i 800 markica po školoma.

Ona je dodala i da su aktivisti zvorničkog Crvenog krsta izvršili higijenizaciju školskih objekata te čišćenja dvorišta osnovnih i srednjih škola kao i parkova u Čelopeku i Pilici.

Povodom obilježavnja “Nedelje borbe protiv tuberkuloze” zvornički Crveni krst dodijelio je 14 paketa pomoći oboljelim od tuberkoloze, koji su obezbeđeni od strane Crvenog krsta Republike Srpske.

Prema informacijama dobijenim iz Opšte bolnice, na području grada Zvornika od turbekoloze godišnje oboljeva oko 50 lica.

(Radioosvit)