Učenica osnovne škole prijavila lažni napad i uzburkala cijeli Zvornik

0
Objavljen raspored testiranja za upis učenika u prvi razred osnovne škole
FOTO: Arhiv

U Zvorniku je danas bila vanredna situacija jer je jutros učenica osnovne gradske škole “Sveti Sava” prijavila napad od nepoznate osobe u školskom toaletu. Skoro kompletna policijska stanica digla je se na noge, ali i roditelji i građani Zvornika te je na kratko paralizovan grad Zvornik.

Učenica osnovne škole prijavila lažni napad i uzburkala cijeli Zvornik
FOTO: Arhiv

Nezvanično saznajemo da je poslije nekoliko sati i detaljnijeg ispitivanja učenice koja je prijavila ovaj napad sama priznala da je sve izmislila i da je povrede zadobijene ogrebotinama nanijela sama sebi. Iz Policijske uprave Zvornik su se oglasili ovim podom i saopštili:

Prijava o napadu na učenicu u zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ nije osnovana, odnosno nije došlo do napada od strane nepoznatog lica, saopštili su iz PU Zvornik.

– Postupajući po zaprimljenoj prijavi da je jutros oko 10,10 časova, u prostorijama Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku, nepoznato lice fizički napalo maloljetnu učenicu Osnovne škole, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su utvrdili da navedena prijava nije osnovana. Naime, preduzimajući istražne mjere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja, policijski službenici su utvrdili da učenica nije napadnuta od strane nepoznatog lica, zbog čega navedena prijava nije osnovana. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog događaja – saopštio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Zvornik je još jednom pokazao da brine o svakom svom građaninu i svi su “bili na nogama” do samog rasvijetljivanja slučaja. Nažalost ovo je bio povod za razne interpretacije događaja koje su mogle imatiposljedice. Tako ste u toku dana u gradu mogli čuti da je napad izvršio migrant, pa onda kasnije i da je napad izvršilo pet migranata.

Nakon utvrđenih činjenica i situacija se smirila i ubrzo normalizovala. Podsjećamo i da je lažno prijavljivanje napada zakonski kažnjivo. Pošto se radi o djetetu koje ne spada u kategoriju mlađih maloljetnika velika je vjerovatnoća da će roditelji biti zakonski sankcionisani.

(Zvornicki.ba)