Mladi košarkaši Zvornik-Basketa učestvovat će u VIBA ligi ove sezone

Mladi košarkaši Zvornik-Basketa učestvovat će u VIBA ligi ove sezone

Kako nam je potvrđeno iz košarkaškog kluba Zvornik-Basket ove sezone će ovaj klub uzeti učešće u VIBA ligi. Za takmičenje su prijavljene omladinske kategorije uzrasta 2005, 2006, i 2008.godišta ispred KK Zvornik-Basket.

Mladi košarkaši Zvornik-Basketa učestvovat će u VIBA ligi ove sezone

Kako nam je saopšteno iz KK Zvornik-Basket za ovaj korak su se odlučili nakon pozitivnog odgovora od čelnih ljudi iz VIBA organizacije na. Uz podršku kompanije Drina-Transa, ovogodišnje takmičenje biće i moguće za KK Zvornik-Basket, a sve ovo će za zvorničke mališane predstavljati ogromno iskustvo i njihovim životima.

Mladi košarkaši Zvornik-Basketa učestvovat će u VIBA ligi ove sezone
Trener Gajić presudan faktor za početak bavljenja košarkom mnogih sportista Zvronika

Želja nam je već par godina da je igram, ali nije bilo moguće. Ove godine smo uspjeli, imamo podršku od kompanije DRINATRANS, a dobili smo obećanje od gradske uprave da će nas podržati, vjerujemo da će ispuniti obećanje.

Imamo kvalitetna godišta i želimo da im pružimo kvalitetne protivnike da bi se razvili na najbolji mogući način. Liga je veoma dobro organizovana i biće jedno veliko iskustvo za sve nas. Dati ćemo sve od sebe da naš grad i klub predstavljamo u što boljem svjetlu! Rekao je lider KK Zvornik-Basket Dejan Gajić za Zvornicki.ba

A za one koji ne znaju WIBA je Udruženje za unapređenje košarke – Osnovano je 2004. u Novom Sadu, osnivači su poznati, iskusni treneri Janko Lukovski, Zoran Mirković, Mile Medaković i Ivan Hajnal. Preko deset sezona VIBA organizuje takmičenje za klubove iz Srbije, ali i za klubove iz susednih zemalja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske. Takmičenje se organizuje po ligaškom sistemu u kom sve ekipe imaju jednak broj vikenda za odigravanje utakmica.

U proseku svake sezone učestvuje oko 35 klubova iz različitih gradova i država, što broji oko 80 ekipa raspoređenih u 7 uzrasnih kategorija. Sve utakmice se odigravaju u Novom Sadu u SC “Dejan Sremčević”, subotom i nedeljom. U takmičenje su uključeni i dečaci i devojčice, kao i svi uzrasti podeljeni po ligama od minibasketa do seniora.

Po sezoni licencira se više od 1000 dece. Svakog vikenda odigra se oko 25 utakmica. Na kraju svake sezone održava se ceremonija – dodela medalja, zahvalnica i odigravaju se revijalne utakmice ALL STAR između prvaka lige i reprezentacije VIBE za svaku kategoriju.

(Zvornicki.ba)