Mirza Teletović postaje prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH

0

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović uskoro će postati novi član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno sistemom rotacije postat će predsjednik KS BiH.

Mirza Teletović postaje prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH
Ovu funkciju je do sada obavljao Sejo Bukva, ali je nedavno podnio ostavku, nakon čega je ovo mjesto ostalo upražnjeno.

Mirza Teletović bit će dio Upravnog odobra Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo, a njegov dolazak u KS BiH trebao bi biti od velikog značaja za bh. košarku s obzirom na neupitno znanje koje bivši kapiten posjeduje, kao i njegovu želju da unaprijedi bh. košarku.

Prema prvim informacijama, Teletović bi sljedećeg mjeseca trebao biti imenovan za novog člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, kada je zakazana redovna sjednica Skupštine.

“Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sekiracija, borba s vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život.

Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto koje joj i pripada.

Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od koga ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama postanemo savez koji se neće stidjeti svog rada.

O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosjek, već samo napredak.

Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome šta se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari.

Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju desiti. Vrijeme će pokazati”, saopćio je Teletović.

S reprezentacijom Bosne i Hercegovine Teletović je nastupio na četiri Eurobasketa (2003., 2005., 2011. i 2013.), a posljednji nastup u dresu s državnim grbom imao je 10. septembra 2016. godine u kvalifikacionom meču protiv Rusije u tuzlanskom Mejdanu.

(Klix.ba)