Uspješno realizovan projekat u zvorničkoj OŠ „Sveti Sava“ Počela sa radom stomatološka ambulanta

0

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ počela je sa radom stomatološka ambulanta koju će koristiti nešto više od 1.450 učenika centralne i područnih škola. Već su krenuli sistematski pregledi zuba kod prvačića, a u narednom periodu biće pregledani i ostali osnovci te, u slučaju potrebe, zakazani pregledi za popravku i liječenje zuba.

Uspješno realizovan projekat u zvorničkoj OŠ „Sveti Sava“ Počela sa radom stomatološka ambulanta

Pomoćnik direktora OŠ „Sveti Sava“ Goran Ivanović kaže da su aktivnosti oko opremanje stomatološke ambulante krenule prije godinu dana, a ove sedmice su počeli sa radom i prvim pregledima.

-Zahvaljujući sredstvima Gradske uprave Zvornik kupili smo stolicu i drugi potrebni materijal i opremu, a Dom zdravlja nam je obezbijedio stomatologa i tehničara koji će ovdje raditi svakog radnog dana do 15 časova. Ovo je njihovo radno mjesto i biće apsolutno posvećeni učenicima od prvog do devetog razreda. Na taj način će biti pokrivene obe smjene učenika i svi će moći koristiti usluge stomatologa – rekao je Ivanović i dodao da su već počeli sistematski pregledi zuba kod prvačića.

– Krenuli smo prvo sa učenicima prvih razreda, a potom će i ostali proći preglede radi ažuriranja kartona i nakon toga biće zakazani pregledi za popravku i liječenje zuba, ako je to potrebno. Učenici nižih razreda će na prve intervencije, osim sistematskog pregleda koji rade uz pratnju učitelja, doći sa roditeljima, a kasnije samostalno – navodi Ivanović.

On je dodao da je višestruka korist od ambulante kako za učenike tako i za roditelje.

– Više neće biti potrebe da djeca izostaju sa nastave zbog odlaska kod stomatologa. Ovdje će im biti obezbijeđena kompletna stomatološka usluga pa će na taj način olakšati i roditeljima koji su ih ranije vodili u Dom zdravlja na popravku zuba i provodili vrijeme sa njima – ističe Ivanović.

Za opremanje ambulante 27.000 KM
Gradska uprava je, ranije, za opremanje stomatološke ambulante izdvojila 27.000 KM. Ambulanta je u ovoj školi postojala i prije ratnih dešavanja devedestih godina, ali je potom prestala da radi te je sada ponovo obnovljen njen rad.

Uspješno realizovan projekat u zvorničkoj OŠ „Sveti Sava“ Počela sa radom stomatološka ambulanta

(infobirac.net)