Odbojkaši Drine rutinski slavili sa 3:0 protiv Zvijezde Obudovac

0
Odbojkaši slavili, porazi rukometaša, košarkaša i odbojkašica
OK Drina

Odbojkaši Drine danas su uspješno pobjedom nad timom iz Obudovca otvorili novu sezonu i prvenstvo prve lige RS. U Zvorniku su ove noći igrali timovi Drine i Crvene zvijezde Obudovac.

Odbojkaši Drine večeras otvaraju prenstvo utakmicom protiv Zvijezde Obudovac
OK Drina

Pred stotinjak prisutnih u sportskoj dvorani odbojkaši su prikazali dobru odbojku sa  atraktivnim potezima koje je zvornička publika nagradila aplauzom.

Prvi set je bio i najneizvjesniji, gosti su pružili žilav otpor, ali su domaći odbojkaši pokazali kvalitet i uz svoje iskustvo set rješili u svoju korist rezultatom 25-23.

Drugi set je rješen lakše, a konačan rezultat je na kraju bio 25-17. U trećem setu domaćini nisu dopustili iznenađenje i meč su priveli mirno kraju, treći rezultat glasio je 25-16.

Drina je tako upisala prvu pobjedu i prve bodove u novoj sezoni. Sljedeći vikend zvornički odbojkaši gostuju u Foči gdje će tražiti novu pobjedu i bodove.

Nakon utakmice, trener i lider OK Drina Velibor Petrović izjavio je da je zadovoljan očekivanom pobjedom. Drina u ovoj sezoni ima ambicije kao i u prethodnoj, a to je plej of za sve selkcije, kao i plasman seniorskih selekcija u viši rang. Rekao je Petrović.

Podsjćeamo OK Drina je jedini Klub koji ima i mušku i žensku selekciju u seniorskom uzrastu.

(Zvornicki.ba)