Zvornički rukometni divovi vraćaju se neporaženi iz Nevesinja

0
Zvornički rukometni divovi vraćaju se neporaženi iz Nevesinja
Zvornički divovi na zasluženom predahu nakon utakmice

U drugom kolu prve rukometne lige RS, rukometaši Drine gostovali su u Nevesinju kod tima Hercegovina. Bio je ovo derbi glavnih konkurenata za viši rang u ovoj sezoni, a derbi se završio podijelom bodova.

Zvornički rukometni divovi vraćaju se neporaženi iz Nevesinja
Rukometaši Drine na zasluženoj večeri nakon velike bitke u Nevesinju. Večeru obezbjedila kompanija Drina-Obuća iz Zvornika

Utakmica je završena končanim rezultatom 20:20, a posljednji napad nisu iskoristili Zvorničani pa je tako malo falilo za puni plijen.

Utakmica je od početka do kraja bila ujednačana i neizvjesna, poslije prvog poluvremena rezultat je iznosio 10:10. Zadovoljniji remijem su rukometaši Drine, pa su nakon utakmice s pjesmom krenuli put Zvornika iz Hercegovine.

Iz Nevesinja se nakon utakmice za portal Zvormnicki.ba javio Sredo Vidaković, sekretar RK Drina i pouzdani pivot tima. Bila je ovo prva prvenstvena utakmica koja je u potpunosti opravdala epitet derbija. Mislim da se niko neće naigrati rukometa u Nevesinju, a rijetki će se vratiti neporaženi. Svi smo u Klubu sretni i želimo nastaviti ovim tempom. Rekao je Vidaković.

Zvornički rukometni divovi vraćaju se neporaženi iz Nevesinja
Zvornički divovi na zasluženom predahu nakon utakmice

Ponovo je golman Drine briljirao, ovaj put je 11 odbrana upisao golman Vladimir Janković. Ovu utakmicu za Hercegovce je nerješiva enigma bio ubojiti Marković koji je mrežu Nevesinjaca zatresao 8 puta. Golove su na konto Drine pridodali Vukojčić 5 golova, Vidaković 4, dok je 2 puta pogodio Tišanović i 1 gol Mijatović za konačnih 20:20.

Zadovoljan remijem u Nevesinju bio je i predsjednik RK Drina Vlado Mijatović koji je rukometnu ekspediciju iz Zvornika častio večerom na račun njegove tvornice Drina-Obuća Zvornik.

Svaka podrška privrednih subjekata u Zvroniku biće naglašena u tekstovima portala Zvornicki.ba uz iskrene pohvale. Ovaj primjer trebaju i moraju slijediti i ostale zvorničke kompanije jer pored profita koji ostvariju, kompanije moraju imati i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj rade i svoj profit ostvaruju.

Gradska uprava Zvornik je po izdvajanjima sredstava za sport iz Budžeta među vodećim u regiji po procentualnom izdvajanju iz Budžeta, ali to bz podrške privrednih društava nije dovoljno za najviši rang države, a kamoli više.

(Zvornicki.ba)