Centralni predizbornik skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati

0
Centralni predizbornik sCentralni predizbornik skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati

Centralni predizborni skup SDA regije srednje Podrinje održat će se u utorak 2.oktobra u Križevićima kod Zvornika sa početkom u 18 sati.

Centralni predizbornik skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati

Križevići su za centralni skup SDA odabrani jer je ovo mjesto poveznica bošnjačkih naselja u Federaciji i RS-u. Svjesni važnosti strateškog položaja Križevića u prethodne četiri godine ministarstva koja su predvodili kadrovi SDA uspjeli su da kroz ovo naselje urade kilometre asfaltiranog puta, izgrade nove puteve, rekonstruišu dotrajale i uz sve to realizovan je kapitalan projekat izgradnje fiskulturne sale za osnovnu školu u ovom mjestu.

Sve što je urađeno koristiti će svim stanovnicima Podrinja bez obzira na nacionalnost i opštinu kojoj pripadaju. Put za Sapnu za stanovnike doline rijeke Hoče skraćen je za više od 20 kilometara zahvaljujući asfaltiranju puta Nezuk-Dugi Dio. Uređena je trasa puta kojom prolazi Marš mira i tako iz Križevića preko Crnog Vrha možete stići u dolinu Jošanice, a odnedavno i dolinu Kamenice makadamnim putem. Glavni put kroz Križeviće je rekonstruisan i spojen sa ranije novoasfaltiranim putem za Potočane, a odakle automobilom možete do Capardi ili Hajvaza preko dovišta Orlić koje je veliki turistički potencijal ovog kraja.

Centralni predizbornik skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati
Put Nezuk-Dugi DIo

Da bi se sve navedeno uradilo bilo je neophodno da se mandat za vođenje ministarstva za raseljena lica i izjeglice u Vladi Federacije BiH povjeri kvalitetnom kadru koji sve ovo može i realizovati. Sve ranije navedeno o radovima na entiteskoj granici uradilo je uglavnom federalno ministarstvo koje je prethodne četiri godine predvodio Edin Ramić iz Šehera u opštini Osmaci.

Centralni predizbornik skup SDA u Križevićima u utorak od 18 sati
Fiskulturna sala je izgrađena i pokrivena, predstoje unutrašnji radovi

Pored svega navedenog, važno je napomenuti da je u prethodne četiri godine u regiju srednjeg Podrinja utrošeno nešto više od 20 miliona maraka, od toga je najveći dio investicija na teritoriju Zvornika. Pored poboljšanja infrastrukture sve navedeno donijelo je i oko 300 novih radnih mjesta u ovoj regiji.

Zbog svega navedenog iz SDA Zvornik pozivaju sve Bošnjake Zvornika i Podrinja da dođu u Križeviće i daju podršku kandidatima SDA na predstojećim izborima i nastave započete projekte i uspješno ih privedu kraju u narednom periodu, te započnu nove neophodne za bolje sutra na ovim prosotorima.

(Politicko oglašavanje)