Kod dvojice 21-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja u Branjevu

Kod dvojice 21-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja u Branjevu

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina su, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da se na području Zvornika, u objektima koje koriste lica V.V. (1997) i S.L. (1997), oba iz Zvornika, nalazi određena količina oružja i municije.

Kod dvojice 21-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja u Branjevu
Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku AP, improvizovano bojevo sredstvo sa pet cijevi, pušku M48, poluautomatsku pušku PAP, lovačku pušku i određenu količinu municije različitog kalibra.

Prema nezvaničnim informacijama oružje je pronađeno u mjestu Branjevo.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.