Zvorničke osnovne i srednje škole spremno dočekuju početak grejne sezone

0

Zvorničke osnovne i srednje škole spremno će dočekati zvanični početak grejne sezone koja počinje 15. oktobra.

Zvorničke osnovne i srednje škole spremno dočekuju početak grejne sezone

U Tehničkom školskom centru u Karakaju u toku su završni radovi na rekonstrukciji toplovoda i kotlarnice za koji je gradska uprava izdvojila 25 hiljada KM.

Direktor škole Goran Grujić je rekao da će radovi biti biti gotovi početkom naredne sedmice i grejna sezona će krenuti na vrijeme.

Radovi na rekonstrukciji toplovoda i kotla su počeli sredinom avgusta i očekivanja su da će biti završeni do 8-9 oktobra. Početkom naredne sedmice moći da koristimo grijenje na mnogo kvalitetniji način nego do sada i to bez ikakvih gubitaka toplote, s obzirom da je u predhodnom period urađena i izolacija škole“ rekao je Grujić.

U SŠC “ Petar Kočić “ Zvornik sve je spremno za početak sezone grijanja rekla je direktorica Biljana pisić

Zvorničke osnovne i srednje škole spremno dočekuju početak grejne sezone

Prije više od godinu dana dobili smo novi kotao zahvaljujuću Gradskoj upravi Zvornik tako da nećemo imati nikakvih problema i sve je pripremljeno i spremno za grejnu sezonu. Prošle godine nismo imali ni jedan dan prekida nastave zbog grijanja koje je na zavidnom nivou. Temperatura je prilično visoka pošto imamo mogućnost da sami određujemo jačinu grijanja, naročito kada je jača zima, tako da neće biti nikakvih problema” rekla je direktorica škole Biljana Pisić.

U OŠ “Sveti Sava” prošle godine je izvršena rekonstrukcija škole i tom prilikom je zamjenjeno 60% radijatora tako da ove godinu ne očekuju nikakve problema tokom grejne sezone kaža direktor Radomir Petrović.

“U područnim osnovnim školama već je nabavljen potreban ogrev, tako da ukoliko jutra budu hladnija i ranije će se početi sa grijanjem” rekao je Petrović.

Nikakvh problema sa grijanjem ne bi trebalo da bude ni u OŠ Desanka Maksimović” u Čelopeku i njenim područnim školama.

Škole u Čelopeku i Karakaju priključene na centralno grijanje, u područnom odjeljenju u Petkovcima već je nabavljen pelet, dok u područnim odječjenjima u Križevićima , Ceru i Orahovcu koje se griju na ugalj i drva u toku isporuka ogrevnog materijala koji je naručen još sredinom ljeta i ne očekujemo nikakve probleme na početku grejne sezone “ rekla je Sanja Tanacković direktor OŠ Desanka Maksimović u Čelopeku.

Zvorničke osnovne i srednje škole spremno dočekuju početak grejne sezone

(Radioosvit)