Nedjelja “Izborni dan” – Pravo glasa u gradu Zvorniku ima 54.131 birač

0
Više građana lažno prijavio za glasanje iz inostranstva: Kazna za pripremanje izborne prevare dva i po mjeseca zatvora

Na Opštim izborima koji se održavaju u nedjelju 7.oktobra, svoje građansko pravo u gradu Zvorniku moći će da ostvari 54.131 birač , rekao je Mustafa Arifović predsjednik Gradske izborne komisije.

Nedjelja “Izborni dan” – Pravo glasa u gradu Zvorniku ima 54.131 birač

Na biračkom spisku je 50.174 redovnih glasača, ( što je za oko 400 više od zadnjih izbora) u odsustvu će glasati njih 1288, dok 2669 birača glasaju putem pošte i u diplomatsko konzularnim predstavništvima. Građani sa pravom glasa moći će svoju građansku dužnost da izvrše na jednom od 74 redovna biračka mjesta, kao i na još dva biračka mjesta, od kojih je jedno predviđeno za glasanje u odsustvu i sa nepotvrđenim glasačkim listićima, te drugo za glasanje lično.

Ova dva biračka mjesta nalaze se u Osnovnoj školi Sveti Sava. U 89 biračkih odbora koliko će ih biti na ukupno na 76 biračkih mjesta biće angažovano 838 predsjednika, članova i njihovih zamjenika navodi predsjednik Gradske izborne komisije Zvornik. Interesantan je podatak da će građani Zvornika moći da biraju između 63 politička subjekta, od kojih su čak 23 nezavisni kandidati. U Karakaju na četiri biračka mjesta glasaće najviše gradjana , njih 2983, dok je najmanje biračko tijelo u Jusićima gdje će moći glasati 133 glasača.

Podsjećamo birače da su promjenjene lokacije za određen broj biračkih mjesta. Prema obavještenju koje smo dobili iz Gradske izborne komisije ukinuto je biračko mjesto u Sportskoj dvorani, a birači koji su na predhodnim izborima glasali na tom biračkom mjestu glasaće u OŠ

“ Sveti Sava” u Zvorniku. Birači iz naselja Ekonomija glasaće u prostorijama MZ Ekonomija; birači iz naselja Ulice glasaće u poslovnom prostoru Stojana Stojanovića – biračko mjesto 024 A,poslovnom prostoru Radinka Čelića – biračko mjesto 024 B i poslovnom prostoru Radoslava Tanasića – biračko mjesto 025. Birači iz naselja Srednji Šepak glasaće u poslovnom prostoru Jove Jevtića; birači iz naselja Gornji i Donji Lokanj glasaće u O.Š. Njiverice , a birači iz naselja Glumina glasaće u Domu mladih u Glumini. Ostala biračka mjesta se nalaze na istim lokacijama kao i na predhodnim izborima, stoji u saopštenju Gradske izborne komisije.