Aleksandar Vasić, doktor medicine koji obožava životinje

0

Brojna istraživanja dovela su do zaključka da životinje pozitivno utiču na emocionalno, mentalno i fizičko zdravlje ljudi. Dokazano je da blizina kućnog ljubimca znatno popravlja raspoloženje, čineći nas vedrijima i opuštenijima. Aleksandar Vasić iz Bratunca – doktor Aco, kako ga svi zovu – svojim primjerom još jednom potvrđuju ova istraživanja.

Aleksandar Vasić, doktor medicine koji obožava životinje

Svilene japanske, brakel, feniksi, holandske beloćubaste, vijandote, bantan, forverk, strumske – sve su ovo vrste ukrasnih kokoški koje uzgaja Aleksandar Vasić, tridesetrrogodišnji doktor medicine.

„Osim ukrasnih koka, imam ovce, pse i mačku. Ljubav prema životinjama nosim još iz djetinjstva, moji roditelji su me tome naučili, a onda vremenom, da li se ta ljubav sama rodi, da li nešto drugo, ne znam, uglavnom, volim sve životinje, a posebnu ljubav gajim prema kokoškama, imam ih baš dosta“, rekao je Aleksandar za UPSMedia.

Ma koliko volio životinje, svjestan je, kaže, da briga o njima iziskuje dosta vremena.

Aleksandar Vasić, doktor medicine koji obožava životinje

„Nezgodno je kad sam druga ili treća smjena, ali postižem sve, tu je majka da priskoči kada treba. Poranim, organizujem se, uglavnom, sve životinje dobiju i hranu i ljubav i pažnju“, kaže Aleksandar.

Kako bi saznao nove informacije, ali i razmijenio iskustva, sarađuje sa udruženjima koja se bave uzgajanjem životinja.

„Saradnja teče tako što se okupljamo, rješavamo probleme ako ih neko ima u vezi sa životinjama, zatim razmjena životinja, jer je ponekad potrebno mijenjati krv, odnosno ubacivati nove jedinke u jata i, jednostavno, družimo se“, rekao nam je doktor Aco.

Svi ljubitelji životinja složiće se sa Acom – radost koju životinje prenose na čovjeka je nemjerljiva, a korist obostrana.

„Ljudi od životinja mogu da nauče da vole, kako druge životinje, tako i sebe. Životinje prosto probude osjećanja u nama. Ja sam dosta poklonio životinja, ne držim ih zbog koristi, već čisto iz ljubavi i svi oni koji žele da ih uzgajaju i vole ovakvu vrstu životinja, ja sam tu da pomognem koliko mogu“, rekao nam je za kraj Aleksandar Vasić.

Aleksandar Vasić, doktor medicine koji obožava životinje

(UPS Media)