U Zvorniku pobjeda SNSD-a i SDA

0
U Zvorniku pobjeda SNSD-a i SDA

Nako završetka izbornog procesa u nedjelju 7.oktobra u 19 časova, saopšteni su i prvi preliminarni rezultati. Nakon neprospavane izborne noći, poruke zadovoljstva u Zvorniku stigle su iz sjedišta SDA i SNSD-a.

U Zvorniku pobjeda SNSD-a i SDA

Gradska izborna komisija Zvornik, saopštit će u poslijepodnevnim časovima prve preliminarne rezultate. Za sada su štura saopštenja gradskih odbora političkih stranaka. Izvjesno da je za Člana predsjedništva BiH na području Zvornika ubjedljivo pobjedio Milorad Dodik sa 7000 glasova razlike u odnosu na protivkandidata Mladena Ivanića.

Željka Cvijanović je takođe pobjedila na području Zvornika sa ubjedljivom razlikom u odnosu na glavnog protiv kandidata Vukotu Govedaricu. Saopštili su iz zvorničkog SNSD-a.

Gradonačelnik Zoran Stevanović se zahvalio svim Zvorničanima na dostojanstvenom ponašanju i prazniku demokratije koji je bio u jučerašnjem danu.

U trci za potpredsjednika RS iz reda Bošnjaka, ubjedljivu pobjedu odnio je Ramiz Salkić sa oko 3000 glasova, doku su glavni protiv kandidati Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović ostali na trocifrenim brojevima glasova. Saopšteno je iz zvorničke SDA.

Edin Ramić je izborio mandat za NSRS
Edin Ramić je izborio mandat za NSRS

Odnos za državni Parlament BiH i Narodnu Skupštinu RS približan je odnosu  broja glasova u trci za Predsjednika RS. SNSD će, ali i SDS imati manje glasova u odnosu za trku Predsjednika, a pretpostavlja se da će ti glasovi otići njihovim koalicionim partnerima DNS i SP, odnosno PDP i NDP.

Koalicija Zajedno za BiH predvođena sa SDA je među Bošnjacima  pokazala dominaciju na području Zvornika sa oko 3000 osvojenih glasova, dok je Proevropski blok  ostao na trocifrenom broju osvojenih glasova. Saopšteno je iz gradskog odbora SDA u Zvorniku.

(Zvornicki.ba)