Strašna nesreća: Poginulo šestoro

0

Šest osoba je poginulo, a tridesetak je povrijeđeno u lančanim sudarima u oba smjera na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Saobraćaj u oba smjera je zaustavljen. Uzrok nesreće je gusta magla.

Strašna nesreća: Poginulo šestoro
Na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine, oko 7.20 sati došlo je do lančanih sudara, u oba smjera, u kojima je učestvovalo više vozila – kamioni, automobili.

Prema posljednjim informacijama, poginulo je šest osoba a povrijeđeno je tridesetak.

Prema informacijama kojima do sada raspolažemo, ima i tridesetak povrijeđenih, oni se i dalje prevoze u opšte bolnice u Jagodini i Ćupriji.

Strašna nesreća: Poginulo šestoro

U Jagodini je do sada primljeno šestoro povrijeđenih, među njima ima i stranaca. U bolnici u Ćupriji primljeno devetoro putnika iz ovih dveju nesreća.

Uzrok nesreća je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

Strašna nesreća: Poginulo šestoro
“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvjedočio je za RTS jedna od vozača.

Saobraćaj na auto-putu u oba smjera je blokiran, pa su se stvorile kolone automobila.

Na mjesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola hitne pomoći.

Alternativni pravac smera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije.

Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gdje se nazad vozila vraćaju na auto-put ka Beogradu.

Strašna nesreća: Poginulo šestoro

(BN TV)