Filip Džinić jedan od tri predstavnika Srbije na najvećem bokserskom turniru u Kazahstanu za juniorski uzrast

0

U prostorije kluba borilačkih sportova Obilić danas je stigla potvrda da Zvorničanin Filip Džinić 17.oktobra putuje u Kazahstan. U ovoj zemlji održat će se jedan od najvećih i najprestižnijih bokserskih turnira za juniorski uzrast na svijetu. Tako će Džinić na ovom turniru braniti boje Srbije uz još dvojicu reprezentativaca koji su ispunili sve uslove za ovaj turnir.

Filip Džinić jedan od tri predstavnika Srbije na najvećem bokserskom turniru u Kazahstanu za juniorski uzrast
Šampion FIlip Džinić

Čekali smo dugo potvrdu bokserskog saveza Srbije, i danas smo zvanično dobili poziv od reprezentacije Srbije da Filip Džinić putuje 17. oktobra u Kazahstan na jedan od najvećih turnira na svijetu za njegov uzrast. Rekao je njegov trener i lider kluba Obilić, Mirko Ždralo.
Mislim da je ovo najveći sportski dogadjaj na kome je neko od naših boksera nastupio do sad’,  Zvornik može biti ponosan na mladog Džinića i boksere Obilića koji dobijaju ovakva priznanja za svoj rad. Rekao je Ždralo i dodao:

Filip Džinić je u ovoj godini proveo više od tri mjeseca ukupno na pripremama sa reprezentacijom Srbije, a ako računamo i takmičenja bio je više od četiri mjeseca odsutan od kuće.
Pred ovo takmičenje proveo je 21 dan na bazičnim pripremama na Kopaoniku, a kada se vratio nastavili smo pripreme, a forma se vidjela na predhodnim takmičenjima na kojima je osvojio zlatne medalje.

Pošto smo znali da postoji šansa da bude pozvan na ovo veoma bitno takmičenje zajedno smo odlučili da ne ide na matursku ekskurziju kako bi se dovoljno posvetio pripremama, što dovoljno govori o želji za uspjehom i požrtvovanosti Filipa, a ja vjerujem da će stići nagrada za sav taj trud i rad.

Filip Džinić jedan od tri predstavnika Srbije na najvećem bokserskom turniru u Kazahstanu za juniorski uzrast
Tandem Džinić-Ždralo

Sa reprezentacijom će putovati treneri Mane Marčeta i Aleksandar Drenovak, a ja vjerujem u njih i nadam se da će nam donijeti medalju.  Ja ostajem u Zvorniku da bih ostatak ekipe spremao za državno pojedinačno prvenstvo BiH koje će se održati 2.,3. i 4. novembra u Sarajevu, a pošto se naših šest takmičara plasiralo veoma nam je važno da do prvenstva imaju adekvatne pripreme. Rekao je Ždralo.

Svoje oduševljenje zasluženim pozivom nije krio ni sam Džinić koji je u razgovoru za portal Zvornicki.ba o pozivu i odlasku u Kazahstan izjavio:

Mislim da će odlazak u Kazahstan biti od velike važnosti za mene i moju karijeru jer se radi o jednom veoma jakom turniru. Nakon priprema na Kopaoniku i svih priprema i takmičenja ove godine smatram da sam spreman da osvojim još jednu medalju na ovakvom turniru. Rekao je Džinić.

Bokseri Obilića nastavili su raditi i nizati uspjehe. Redakcija portala Zvornicki.ba Džiniću i ostalim takmičarima želi puno uspjeha u nastavku sezone.

(Zvornicki.ba)