Rekonstrukcija starog pešačkog mosta naredne godine

0
Obavještenje o prevozu učenika tokom obustave saobraćaja preko mosta

Jedna od znamenitosti grada Zvornika je most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji povezuje grad Zvornik sa Malim Zvornikom i Srbijom. Stari pješački most svakodnevno prelaze stanovnici dva grada, ali ne i ostali građani BiH-a i Republike Srpske.

Rekonstrukcija starog pešačkog mosta naredne godine

Mirel Imamović komandir Jedinice Granične policije Zvornik je juče rekao da postoje naznake da će se ovako stanje promjeniti . Kako je rekao u narednom periodu na inicijativu lokalne zajednice i uz saglasnost Granične policije BiH, treba da bude potpisan novi Sporazum između Komisija dvije zemlje, nakon kojeg će ovaj most biti otvoren za sve građane iz bilo kog grada BiH i Republike Srbije da dolaze.

Podsjećamo da je 2017 godine Vlada Srbije za rekonstrukciju mosta na Drini obezbjedila 600.000 EUR. Građani Malog Zvornika i Zvornika sa nestrpljenjem čekaju kada će početi realizacija projekta rekonstrukcije, koja je bila najavljena za proleće ove godine.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović ističe da projekat još nije realizovan zbog toga što još uvjek nisu prikupljene sve potrebne dozvole za rekonstrukciju mosta, koje se dobijaju od različitih ministarstava BiH-a i Republike Srbije. Kako je rekao, prema poslednjim informacija, sve se kreće u pozitivnom smjeru i očekuje se da će problemi oko potrebnih dozvola i saglasnosti uskoro biti rješeni.

Ivanović je istakao da se u Gradskoj upravi Zvornik nadaju da će ovaj značajan projekat biti realizovan u narednoj godini.

(Radioosvit)