NA UŠĆU JADRA U DRINU – U Lešnici pronađen još veći čamac monoksil (VIDEO)

0

Na obali Drine, u ataru Lešnice, pre nekoliko dana izronio je još jedan neobičan čamac monoksil, sličan onom koji je 2011. godine pronađen u Jelavu, ali znatno većih dimanzija.

NA UŠĆU JADRA U DRINU - U Lešnici pronađen još veći čamac monoksil (VIDEO)

Pronašao ga je meštanin Predrag Ivanović dok je pecao štuku, a o svemu je obavestio Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ i zaposlene u Muzeju Jadra.

– U subotu, 6. oktobra otišao sam na pecanje u jutarnjim satima, i u potrazi za dobrim mestom gde se može pecati štuka, iza jednog ogromnog panja primetio sam vrh čamca, poput onog iz Jelava. Spustio sam se niz strmi bedem i tek tada shvatio da iz blata viri više od šest metara neobičnog plovila iz ko zna kog veka – ispričao nam je Predrag dok nas je danas vodio nepristupačnim terenom da vidimo grdosiju u kojoj se pre nekoliko vekova, najverovatnije, prevozila hrana.

Čamac je dugačak najmanje osam metara jer je teško sa sigurnošću tvrditi koliko je toga još uvek duboko u mulju i zemlji. U prednjem delu prečnik je veći od metar i dvadeset centimetara, a u srednjem, gde je vidljivo proširenje, i preko metar i po..

(Lozničke novosti)