Dva migranta pala u provaliju u Planincima, završili na UKC Tuzla

0
Potresne scene FOTO: Infobirac.net

Dvojica migranta povrijeđena su rano jutros u mjestu Planinci, nakon pada u provaliju. Planinci su naselje koje se nalazi pored magistralnog puta Zvornik-Tuzla kroz Crni Vrh.

Potresne scene FOTO: Infobirac.net
Potresne scene
FOTO: Infobirac.net

Nesretni migranti su nakon spasavanja, u koje su bili uključeni i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika, prebačeni u JZU „Bolnica Zvornik“, odakle su nakon ukazane pomoći prevezeni u UKC u Tuzlu.

Jedan od mještana koji je želio ostati anoniman rekao je za portal Zvornicki.ba da je bio ispred kuće kada je čuo vriskui dreku i zapomaganje. Kada je prišao blizu jednog od mostova na ovom dijelu puta, shvatio je da su ljudi pali u provaliju. Nakon nekoliko pitanja upućenih nesretnicima, shvatio je da se radi o migrantima jer su odgovori bili na nerazumljivom jeziku. Prema njegovim riječima odmah je pozvao policiju, koji su  stigli skupa sa vatrogascima i hitnom pomoći.

Prema nezvaničnim infomracijama, radi se o dvojici Palestinaca koja su pala sa manjeg mosta u provaliju usljed magle i slabe vidljivosti u ranim jutarnjim časovima.

Dva migranta pala u provaliju u Planincima, završili na UKC Tuzla
FOTO: Infobirac.net

Prema policijskim izvorima, oni su oko 8 časova dobili dojavu da se na nepristupačnom terenu u mjestu Planinci, nalaze dva migranta koja su povrijeđena.

– Po prijavi su postupili pripadnici PU Zvornik koji su obavijestili Graničnu policiju BiH, hitnu pomoć i vatrogasce uz čiju pomoć su lica, za koja se sumnja da su ilegalno ušli u BiH iz pravca susjedne zemlje, evakusiana i prevezena u JZU „Bolnica Zvornik“ gdje im je ukazana ljekarska pomoć – saopštio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

O ovom događaju je obavijšten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a policija nastavlja rad na dokumentovanju događaja i ispitivanja svih navoda dojave ovog događaja.

Nedavno su migranti na području Sapne i granice između mjesta Boškovići i Sapna prošli kroz trajno minsko polje. Prava je sreća da tom prilikom nisu nastradali.

(Zvornicki/Infobirac)