Udruženje Prosvjetitelj raspisalo konkurs za najbolji literarni rad: Prva nagrada 1000 KM

0

Povodom 25 godina postojanja i djelovanja Udruženja “Prosvjetitelj” Srebrenica i 25. novembra, Dana državnosti Udruženje “Prosvjetitelj” raspisao je konkurs za najbolji literarni rad na temu “Prosvjetitelj-Muallim Srebrenica: Simbol društvenog aktivizma”.

Udruženje Prosvjetitelj raspisalo konkurs za najbolji literarni rad: Prva nagrada 1000 KM

Pravo učešća imaju svi državljani Bosne i Hercegovine i bh. dijaspora, a rok za dostavljanje radova je 10. novembar 2018. godine.

Obezbjeđene su vrijedne nagrade, pa je nagrada za prvoplasiranog 1000 KM, drugo mjesto osvojit će 500 KM, a treće 300 KM.

Radove će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od uglednih bosanskohercegovačkih književnika, a nagrade će biti uručene na Svečanoj skupštini Udruženja povodom 25. godišnjice koja će se održati 25. novembra.

NAPOMENA: Imajući u vidu nekoliko upita koji su nam stigli od postavljanja konkursa o formi rada koja se traži, rad se može pisati i u formi koja ima fabulu, radnju, a isto tako može se pisati i kroz lični doživljaj aktivnosti Udruženja. Ono što je najbitnije jeste imati poruku o bitnosti društvenog aktivizma, a čega je Prosvjetitelj primjer.

(Prosvetitelj Muallim Srebrenica)