Mališani Drine danas u Beogradu igraju protiv vršnjaka iz Partizana

Mališani Drine danas u Beogradu igraju protiv vršnjaka iz Partizana
Šampioni istoka

Omladinska škola FK Drina Zvornik dobila je poziv od omladinske škole FK Partizan Beograd za orijateljski susret i meč omladinskih selekcija. Zajedno sa svojim trenerima, zvornilki malipani su put Beograda krenuli ovog jutra. Podrška za ovo nezaboravno putovanje mališana  došla je od Gradske uprave Zvronik.

Mališani Drine danas u Beogradu igraju protiv vršnjaka iz Partizana
Šampioni istoka

Među najazslužnijim zaovaj susret mališana je trener u fudbalskoj akademiji Drine proslavljeni as Aleksandar Vasić.

Dobili smo poziv od FK Partizan Beograd da odigramo prijateljsku utakmicu sa selekcijama uzrasta 2005. i 2006. godište, ali i za selekcije  2007. i 2008. godište koje će igrati prema pravilima za ovaj uzrast. Utakmice se igraju danas na pomoćnom terenu u Humskoj, subota 20.10.2018godine.

Ovu priliku za posjetu Partizanu koristimo da odigramo prijateljski meč jer smo slobodni u prvenstvu. Do ove donekle spontane suradnje došlo je nakon turnira Ilija Pantelić u Novom Sadu. Tada smo osvojili  treće mjesto u jakoj konkurenciji timova kao sto su Partizan, Zvezda, Veležl, Rad, Vojvodina i drugi. Neki od skauta su upisali naše dječake u svoj notes i mnogi su nam ponudili da budemo njihovi gosti.

Mališani Drine danas u Beogradu igraju protiv vršnjaka iz Partizana
Dječaci Drine koji zaslužuju svaki respekt

Podsjećam da smo mi atraktivan protivnik u omladinskom uzrastu jer smo do sada igrali protiv Zvezde nekadašnjeg prvaka svijeta. U planu je odigravanje utakmica protiv Vojvodine i protiv Čukaričkog jer čekamo potvrdu termina. Rekao je Vasić i dodao:

Sve selekcije FK “Drina”Zvornik imaju jako talentovane dječake koji će u budućnosti pokazati da su pravi. Ovom prilikom zahvalio bih se gradskoj upravi i gradonačelniku Zoranu Stevanoviću, kao i zamjeniku Bojanu Ivanoviću koji su nam obezbjedili sve potrebno da djeca nikada ne zaborave ovaj dan i u njemu u potpunosti uživaju. 

Nešto više o podršci onih koji su dužni ću reći kad se vratimo sa utakmice. Mislim da Zvornik kao grad mora dosta više da se sportski uzdigne u svim aktuelnim sportovima, rekao je na kraju razgovora trener pionira i škole fudbala nekada veliki as Drine Aleksandar Vasić.

(Zvornicki.ba)