U prevrtanju multikultivatora smrtno stradao penzioner iz Srebrenice

0
U prevrtanju multikultivatora smrtno stradao penzioner iz Srebrenice
Pribidol

U toku jučerašnjeg dana oko 15 sati dogodila se tragična nesreća u mjestu Pribidol kod Srebrenice. U ovoj nesreći smrtno je stradao 69-godišnji N.H. iz ovog mjesta. Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik nesreća se dogodila nakon što se multikultivator (freza) prevrnuo dok je njome upravljao nastradali.

U prevrtanju multikultivatora smrtno stradao penzioner iz Srebrenice
Pribidol

Prema pisanju Avaza nastradali N.H. poginuo je u neposrednoj blizini svoje kuće. Upravljajući frezom na jednoj nizbrdici, Husić je prilikom prevrtanja mašine pao s nje, a ona se prevrnula na njega i usmrtila ga.

Mrtvozornik Doma zdravlja u Srebrenici dr. Avdo Hasanović za “Avaz” kaže da je freza pala na grudni koš poginulog, polomila mu dva rebra, oštetila srce i krvne sudove, usljed čega je naslijedila smrt na licu mjesta.

Nakon uviđaja i konstatiranja uzroka smrti, tijelo Huskića prevezeno je u mrtvačnicu pokopnog društva “Teslim” u Srebrenici, gdje će biti izvršene pripreme za dženazu i ukop.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Srebrenica i doktor mrtvovoznik koji su utvrdili da nema elemenata krivčnog dijela i da je u pitanju nesreća.

Još jedan apel svim poljoprivrednicima da obrate pažnju prilikom rukovanja poljoprivrednim mašinama jer svake godine smrtno strada velik broj poljoprivrednika.

(Zvornicki.ba/Hayat/Foto: Avaz)