Trg “Mali princ” u Zvorniku dodatno je oslikan ovih dana (FOTO)

0
Trg
Trg Mali princ u Zvorniku sa idejnim tvorcem 3D slike profesorom Svetislavom Tomićem

Ovih dana je dodatno oslikan zvornički trg “Mali princ” u centru grada Zvornik. Ovaj projekat koji je poklon gradu Zvornik sprovela je zvornička Svetosavska omladina uz podršku humanitarne organizacije “World vision”. Aktivizam prethodnih dana predvodili su aktivsti iz Svetosavske omladinske zajednice i Narodne biblioteke  Zvornik. O aktivnostima vrijednim svake pohvale pisale su i banjalučke Nezavisne novine. Tekst u nastavku prenosimo u potpunosti.

Trg "Mali princ" u Zvorniku dodatno je oslikan ovih dana (FOTO)
Trg Mali princ u Zvorniku sa idejnim tvorcem 3D slike profesorom Svetislavom Tomićem

Narodna biblioteka Zvornik u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom u okviru oktobra – mjeseca knjige – organizovala je Dane dječje kulture “Mali princ”, na kojima je ovih dana gostovao i banjalučki pjesnik Vid – Vicko Vukelić, koji je za “Nezavisne” podijelio i svoje utiske sa ove manifestacije.

“Prvi put sam u Zvorniku i danas sam bio gost biblioteke. Srećan sam zbog djece koja nemaju priliku da se često susretnu sa pjesnikom. Toliko je bilo impresivno da sam napojen divnom energijom ovih divnih ljudi iz biblioteke, a krunu susreta su mi dala djeca svojim osmijesima i aplauzima, koji će odzvanjati u meni danima. To je ljepota ovog pjesničkog poziva na koji sam ponosan”, kazao je danas Vukelić, koji je svojom pojavom i pjesništvom, kako na mnogim gostovanjima, tako i u Zvorniku, zaplijenio punu pažnju, ovacije i aplauze mališana.

Trg "Mali princ" u Zvorniku dodatno je oslikan ovih dana (FOTO)
Dodatno oslikavanje koje je urađeno sredinom oktobra

Stanislav Tomić, predsjednik Svetosavske omladinske zajednice u Zvorniku i profesor iz ovog grada, kaže da je tokom druženja sa Vukelićem dvorište biblioteke, uz vesele dječje glasove, bilo ispunjeno sa mnogo uzajamne pozitivne energije.

“Priredili smo još jedno divno druženje. Hvala našem gostu Vidu Vukeliću iz Banjaluke i hvala biblioteci na saradnji”, rekao je Tomić.

Trg "Mali princ" u Zvorniku dodatno je oslikan ovih dana (FOTO)
Zvornički mali Princ naslikan od omladine uz podršku humanitarne organizacije World vision

On je naglasio da se manifestacija “Mali princ” i ove godine fokusirala na djecu iz ruralnih područja.

“Pored projekcije filma i pozorišne predstave za djecu u područnim školama, organizovali smo i kreativne radionice, te druženje sa dječjim piscem. Uporedo sa svim tim aktivnostima izvođeni su radovi na drugoj fazi uređenja i oslikavanja Trga Malog princa u gradu, a manifestaciju planiramo da zatvorimo 24. oktobra izložbom dječjih radova u Domu omladine”, neveo je Tomić.

Trg "Mali princ" u Zvorniku dodatno je oslikan ovih dana (FOTO)

(Zvornicki/Nezavisne)