U Šekovićima nakon svađe pucao iz poluautomatske puške na komšiju

0
U pretresima u Srebrenici pronađeno ilegalno naoružanje
FOTO: Ilustracija

Lišeno slobode lice zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Šekovićima nakon svađe pucao iz poluautomatske puške na komšiju
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Šekovići, lišili su slobode lice B.Đ. (1955) iz Šekovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Šekovići, 23.10.2018. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kalabače, opština Šekovići, lice B.Đ. pucalo iz vatrenog oružja.

Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Šekovići su utvrdili da je 23.10.2018. godine, u mjestu Kalabače, došlo do verbalnog sukoba između lica B.Đ. i Z.Đ. nakon čega je lice B.Đ. iz poluautomatske puške ispalilo jedan hitac.

Policijski službenici su uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

(Zvornicki.ba)