Ubijen policajac prilikom krađe automobila, ubice u bjekstvu

0
Ubica sarajevskih policajaca koristio američki broj, novi detalji istrage

Jedan policajac je ubijen, a drugi teško povrijeđen jutros u klasičnoj “sačekuši”, rekao je za Klix.ba izvor u MUP-u Kantona Sarajevo.

Ubijen policajac prilikom krađe automobila, ubice u bjekstvu
Policijske patrole kružile su od 23 sata navečer jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila na Alipašinom Polju u C fazi.

Stanari ulica Bosanska i Geteova u sarajevskom naselju Alipašino Polje proveli su besanu noć svjedočeći vatrenom obračunu, kada su automafijaši pucali na policiju te jednog policajca ubili, a drugog teško ranili.

“Oko pola četiri ujutro čuo se pucanj, a potom rafalna paljba kao da pucaju petarde. Potom je počela galama i neko je viknuo ‘ubiše policajca’. Ubrzo su se čule sirene, policije je bilo svuda. Od tada je sve blokirano”, kazala nam je stanarka koja živi u zgradi kod koje se odvila drama.

Bijeli Golf hrvatskih registarskih oznaka još uvijek stoji na cesti, a ulica je blokirana nakoj pucnjave u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen. Stanari okolnih zgrada moraju koristiti druge ulice kako bi došli do željene destinacije, a neki nisu jutros mogli krenuti na posao svojim automobilima.

“Ovo nije prvi put da se ovdje kradu automobili. Dokle više? Zar je ljudski život vrijedan vozila? Više nigdje niste sigurni. Treba uvesti oštrije kazne pa i smrtnu”, kazala je druga stanarka.

Na mjestu uviđaja povećava se broj policijskih patrola. Prisutan je veliki broj inspektora, a policajci obavljaju razgovor s očevicima.

Ubijen policajac prilikom krađe automobila, ubice u bjekstvu

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu drugi policajac koji je zadobio teške tjelesne povrede nalazi se u kritičnom stanju i ljekari se bore za njegov život. Informacija koja se pojavila da je policajac preminuo se pokazala kao netačna.

Iz vrha Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova KS za Klix.ba je prvobitno bila potvrđena informacija da je usljed teških povreda glave na KCUS-u preminuo i drugi policajac, da bi se nakon kratkog vremena ta informacija pokazala netačnom.

On se sada nalazi u komi nakon teške operacije u kojoj je reanimiran nakon što nije pokazivao znakove života.

Kako saznaje naš portal iz dobro obaviještenih izvora, poginuo je Adis Šehović, dok je teško povrijeđen Davor Vujnović.

Pucnjava se dogodila noćas oko 4 sata kada je automafija, nezvanično iz Republike Srpske, pokušala ukrasti automobil Golf 6 na hrvatskim registarskim tablicama. Po dolasku u Geteovu ulicu, članovi automafije su odmah zapucali prema sarajevskim policajcima.

Uviđaj je i dalje u toku, a policija u saradnji s drugim agencijama traga za počiniteljima.

Cijelo naselje je u potpunosti blokirano.

(Klix)