Nakon 27 godina vjernosti iz SDS-a isključen Kostadin Vasić – Kole

0
Nakon 27 godina vjernosti iz SDS-a isključen Kostadin Vasić - Kole

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića zbog teže povrede Statuta Srpske demokratske stranke, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima Srpske demokratske stranke, stoji u zvaničnom saopštenju ova partije.

Nakon 27 godina vjernosti iz SDS-a isključen Kostadin Vasić - Kole

U saopštenju se još navodi da je u izjavi od 26.10.2018. godine, koju su prenijeli određeni elektronski mediji i portali, Kostadin Vasić iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa Srpske demokratske stranke i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević.

Kostadin Vasić je u reagovanju na ovo saopštenje za portal infobirac.net istakao da bi umjesto ove odluke Govadrica i Izborni štab trebali da podnesu ostavku zbog izbornog poraza.

– Povod je bila izajava u kojoj sam istakao da Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević svojim političkim djelovanjem devastiraju Republiku Srpsku, kao i činjenicu da rade za obavještajne službe, što i sada tvrdim. Ipak, pravi razlog ove odluke je moja izjava da ako možemo da pregovaramo sa SDA i DF-om o koaliciji zašto ne bismo mogli i sa SNSD-om – rekao je Vasić i dodao da Govedarica nastavlja politiku uništavanja stranke koju je Bosić prije njega vodio.

– Govedarica je “političko nedonošče” Mladena Bosića koji je zbog gubitka izbora trebao da podnese ostavku, a ne da vrši smjene dvadeset dana nakon izbora. Uostalom, ako Glavni odbor i Skupština stranke potvrde ovu odluku onda mi i nije bilo mjesto u stranci – zaključio je Vasić.

(Infobirac.net)