Oštećen trotoar na zvorničkom starom mostu (FOTO)

0
Oštećen trotoar na zvorničkom starom mostu (FOTO)
FOTO: Radio Osvit

Ovih dana uočena su oštećenja na trotoaru zvorničkog starog mosta koja mogu izazvati i povrede za pješake. Jedan od simbola grada, zvornički stari most, a od prije nekoliko godina i zvanično most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, nije imao ozbiljnijih rekonstrukcijskih zahvata još od kraja drugog svjetskog rata. O svemu su istraživali i pisali kolege sa Radio Osvita. Tekst prenosimo u cijelosti.

Oštećen trotoar na zvorničkom starom mostu (FOTO)
FOTO: Radio Osvit

Na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, prema dostupnim podacima, od završetka Drugog svjetskog rata nije rađena ozbiljnija rekonstrukcija. Da je ona neophodna pokazuje novo oštećenje koje je nastalo prije nekoliko dana, na lijevoj strani trotoara kada se ide iz Zvornika.

Oštećen trotoar na zvorničkom starom mostu (FOTO)
FOTO: Osvit

Podjsećamo da je u blizini tog dijela mosta, na desnoj strani već postojalo jedno oštećenje na kolovozu mosta. Novo oštećenje je označeno trakom i preko njega su postavljene letve kako bi prolaznicima bilo što uočljivije. Ovaj stari pješački most svakodnevno prelazi veliki broj građana dva grada Malog Zvornika u Republici Srbiji i Zvornika.

Oštećen trotoar na zvorničkom starom mostu (FOTO)

Ovaj most je za većinu žila kucavica jer preko njega svakog dana prelaze jedni idući na posao, drugi da bi kupili prehrambene proizvode i lijekove. Podjećamo da je 2017 godine Vlada Srbije za rekonstrukciju mosta na Drini obezbjedila 600.000 EUR . Nedavno smo pisali o najavljenoj rekonstrukciji mosta , koja je trebala početi ovog proleća.

Tada nam je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao da projekat još nije realizovan zbog toga što još uvjek nisu prikupljene sve potrebne dozvole i saglasnosti za rekonstrukciju mosta , koje se dobijaju od različitih ministarstava BiH-a i Republike Srbije. Prema poslednjim informacija, sve se kreće u pozitivnom smjeru i očekuje se da će problemi oko potrebnih dozvola i saglasnosti uskoro biti rješeni rekao je tada Ivanović i istakao da se u Gradskoj upravi Zvornik nadaju da će ovaj značajan projekat biti realizovan u narednoj godini.

(Osvit)