Vatrogasci ugasili poažre u Križevićima, Trnovici i Branjevu, spašena benzinska pumpa

0
Nakon 15 sati borbe ugašen požar u Gornjoj Pilici
FOTO: Ilustracija

Pripadnici Vatrogasne jedinice Zvornik u protekla 24h lokalizovali su tri požara.  Prema riječima komandira Slaviše Milića, požari su se dogodili  u Branjevu, Križevićima i Trnovici. U Branjevu je na intervenciju prvobitno  izašlo jedno vozilo sa tri vatrogasca,   koji su ustanovili da je požar izbio na niskom rastinju.  Međutim,   jak  vjetar  je pravio probleme prilikom gašenja, pa je  požar  prijetio da ugrozi i obližnju benzinsku pumpu, ističe Milić i dodaje da je zbog toga   na teren izašlo još jedno vozila sa dva vatrogasca nakon čega je požar uspješno ugašen.

Vatrogasci ugasili poažre u Križevićima, Trnovici i Branjevu, spašena benzinska pumpa
FOTO: Ilustracija

Milić kaže da je požar  u Križevićima ugašen  bez veće materijalne štete. Treći požar koji je juče evidentiran dogodio se u Trnovici gdje je gorila šuma i nisko rastinje, a koji je intervencijom zvorničkih vatrogasaca uspješno ugašen.

U mjesecu oktobru na području Zvornika, zabilježeno je 11,  dok je od početka godine evidentirano 97 požara. Iz Vatrogasne jedinice Zvornik, apeluju na građane da prilikom spaljivanja korova i rastinja budu veoma pažljivi i da to obave za vrijeme povoljnih vremenskih prilika i na mjestima gdje mogu kontrolisati vatru.

Podsjećamo građane da je zabranjeno spaljivanje rastinja i korova na otvorenom prostoru, noću i za vrijeme vjetra.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je obavjestiti Vatrogasnu službu na broj telefona 123 ili Policijsku u pravu u Zvorniku na broj telefona 122 kako bi se na vrijeme pristupilo sprečavanju nastanka požara odnosno njegovom širenju i time sprječile veće posledice.

(Osvit)