Gradska uprava obećala 100.000 KM za rekonstrukciju Ginekologije i drugih službi u zvorničkoj bolnici

0

Gradska uprava u Zvorniku izdvojiće 100.000 KM za JZU „Bolnica Zvornik“ kako bi i Ginekološko odjeljenje i druge službe ove ustanove bile uređene na način kako je do sada rekonstruisano Interno odjeljenje, prizemlje i Hirurško odjeljenje.

Gradska uprava obećala 100.000 KM za rekonstrukciju Ginekologije i drugih službi u zvorničkoj bolnici

Prema riječima odgovornih u ovoj ustanovi privode se kraju radovi na rekonstrukciji Hirurškog odjeljenja.

– Za rekonstrukciju unutrašnjosti ovih odjeljenja Vlada RS je odobrila 200.000 KM, dok će za dodatne radove na Ginekologiji i u drugim službama Gradska uprava izdvojiti 100.000 KM. Zahvalni smo svima koji razumiju naše potrebe i žele da doprinesu da bolnica ima odlične uslove za liječenje pacijenata. Nama su ova ulaganja od velike važnosti jer naredne godine očekujemo početak radova na izgradnji novog bloka bolnice – rekao nam je Ivan Popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“.

Gradska uprava obećala 100.000 KM za rekonstrukciju Ginekologije i drugih službi u zvorničkoj bolnici
On je dodao da se pored ulaganja u infrastrukturu i funkcionalnost stalno ulaže i u opremu te istakao da je ponovo stavljen u funkciju mamograf koji dvadesetak dana nije bio u funkciji.

Kadrovska politika
Popović je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da se nakon uloženih napora na uređenju objekta mogu pohvaliti ulaganjem u ljudske resurse, odnosno kvalitetan kadar.

– Ove godine sa specijalizacije su nam se vratila vratila četiri doktora, u narednih šest mjeseci očekujemo još njih sedam sa specijalizacije i subspecijalizacije, dok će u novembru pet novih ljekara na specijalizaciju ili subspecijalizaciju. Možemo reći da naša bolnica danas ni tehnološki ni sa kadrom ne zaostaje za najsavremenijim bolnicama u okruženju. Razlog tome su redovne edukacije i usavršavanja kadrova. U toku 2018. godine dvadeset medicinskih radnika, ljekara i medicinskih tehničara je pohađalo niz edukacija iz različitih oblasti. Zahvaljujući tim edukacijama korisnicima usluga ove ustanove biće unaprijeđene i pružene neke nove usluge. Najvažnije je da su svi specijalizanti mladi ljekari koji ovdje vide svoju budućnost – naveo je Popović.

Gradska uprava obećala 100.000 KM za rekonstrukciju Ginekologije i drugih službi u zvorničkoj bolnici

Kako bi se ljekari stalno usavršavali u ustanovu dolaze eminetni stručnjaci od kojih puno može da se nauči.

– Nas posjećuju poznati stručnjaci, odnosno profesori kao što su Danica Grujičić, Miloš Bjelović, Tomislav Ranđelović, Radmilo Marić, Aleksandar Gaković i drugi – kaže Popović i dodaje da se u njihovoj bolnici izvrši oko 80 odsto poroda sa cjelokupne teritorije regije Birač.

– Ono što posebno ohrabruje je činjenica da su skoro svi ljekari sa odjeljenja Ginekologije i akušerstva pohađali određene edukacije poput onih iz laparaskopske hirurgije, kongresa ljekara jugoistočne Evrope i slično – ističe Popović i dodaje da su i ljekari sa pedijatrijskog odjeljenja pohađali edukacije koje će pomoći da se poboljša nivo usluga u ovoj oblasti.
– Kad je riječ o medicinskim tehničarima i sestrama počela su i njihova dalja usavršavanja i edukacije kroz seminare. Proteklog vikenda dva tehničara iz oblasti CT dijagnostike su boravila u Novom Sadu na usavršavanju – naveo je Popović.

(infobirac.net)