Vjeronauka za učenike prvih razreda srednjih škola u Zvorniku

0
Počinje upis u zvorničke srednje škole, učenicima na raspolaganju nova zanimanja
JU SŠC "Petar Kočić" Zvornik

Vjeronauka je po prvi put ove godine uvedena i u srednjim školama. Učenici prvih razreda mogu da se opredjele da li će ove školske godine izučavati vjeronauku ili kulturu religije. Prema riječima Biljane Pisić direktorice Srednjoškolskog centra “Petra Kočić” najveći broj učenika opredjelio se za vjeronauku.

Više od stotinu hiljada maraka uloženo u zvorničke srednje škole
JU SŠC “Petar Kočić” Zvornik

Za pravoslavnu vjeronauku opredjelilo se 157 učenika, islamsku vjeronauku 24, dok se za kulturu religije opredjelilo 11 učenika. Pisić je istakla da škola ima kvalifikovane profesore i za pravoslavnu i islamsku vjeronauku (završen fakultet), dok kulturu religije predaje profesorica filozofije i sociologije.

U Tehničko školskom centru u Karakaju svi učenici prvih razreda su se opredjelili za vjeronauku. Goran Grujić direktor škole kaže da je formirano osam grupa za predmet pravoslavna vjeronauka i jednu kombinovanu grupu za predmet islamska vjeronauka. Grujić je dodao da je ove godine vjeronauka uvedena samo u prvi razred, naredne godine će biti uvedena za prvi i drugi, tako da će za četiri godine svi učenici imati mogućnost da se opredjele šta će izučavati. Planirano je dodao je Grujić da se prvi i drugi razred opredeljuje između vjeronauke i kulture religije, a treći i četvrti razred između vjeronauke i etike.

(Osvit)