Zvornik ima tri pravaka i dva viceprvaka BiH u boksu (FOTO+VIDEO)

0
Zvornički bokseri iz BK Obilić danas na prestižnom turniru u Lazarevcu
Arhiv - Zvornički bokseri KBS Obilić najbolji u BiH

Na danas završenom prvenstvu u boksu Bosne i Hercegovine za mlađe kategorije Zvornik je dobio tri prvaka i dva viceprvaka. Svi bokseri dolaze iz luba borilačkih sportova “Obilić”. Lider i trener kluba Mirko Ždralo je o veličanstvenom uspjehu zvorničkih boksera za portal Zvornicki.ba izjavio:

Zvornik ima tri pravaka i dva viceprvaka BiH u boksu (FOTO+VIDEO)
Zvornički bokseri KBS Obilić najbolji u BiH

Na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine nastupili smo sa pet takmičara od kojih su trojica osvojili zlatne, a dvojica srebrne medalje.

Takmičenje se održalo u Sarajevu, od 2. do 4. novembra i naši takmičari su nakon tri dana borbi ostvarili izuzetan rezultat kojim je naš klub ujedno ostvario i najbolji učinak od svih klubova BiH.

Zvornik ima tri pravaka i dva viceprvaka BiH u boksu (FOTO+VIDEO)

Filip Dzinić je u poluteškoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, a takodje i Luka Milovanović u kategoriji do 52kg i Mihajlo Djukanović (62kg) su osvojili zlatne dok su Dragoljub Kulić u srednjoj kategoriji i Stefan Prodanović osvojili srebrne medalje. Izjavio je Džinić.

Redakcija portala Zvornicki.ba upućuje iskrene čestitke našim šampionima i viceprvacima na izuzetnim rezultatima i velikom uspjehu ostvarenom na prvenstvu BiH za mlađe kategorije.

Kako je Filip Džinić došao do trona pogledajte na klipu ispod

(Zvornicki.ba)