Grad Zvornik priključio se projektu kroz koji će se podržati poljoprivredna gazdinstva

0
Javna rasprava o izmjeni Regulacionog plana

U okviru podsticanja poljoprivredne proizvodnje Grad Zvornika se uključio u Projekat razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima koji provodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Grad Zvornik priključio se projektu kroz koji će se podržati poljoprivredna gazdinstva

Projekat koji finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede /IFAD/ ima za cilj da pomogne malim poljoprivrednim proizvođačima i drugim socijalnim kategorijama stanovništva u ruralnim sredinama, koji imaju mjesečna primanja ispod 500 KM po članu domaćinstva, kako bi nivo proizvodnje podigli na viši nivo. Projekat se, prije svega odnosi na povezivanje proizvođača sa otkupljivačima i tržištem.

Za regiju Birač Poslovni plan lidera „Smrčak“ d.o.o. predložen je za sufinansiranje iz Projekta i ići će u dalju proceduru odobravanja i ugovaranja. Proizvođači organske maline, odnosno kooperanti biće odabrani prema utvrđenim kriterijumima. Projekat će trajati pet godina, sa mogućnošću da traje još pet godina i do kraja isteka roka biće moguće prijavljivanje proizvođača.

Sve informacije o Projektu mogu se dobiti lično u Gradskoj upravi, kancelarija br.5 ili putem telefona broj 056/232-239.