Rukometni klub iz Dubice bez sluha za bolesne rukometaše Drine i smrtni slučaj

0
Rukometni klub iz Dubice bez sluha za bolesne rukometaše Drine i smrtn slučaj

Ovog vikenda odigrat će se osmo kolo rukometnog šampionata RS, a derbi za prvo mjesto igraju Kozara i RK Drina. Iako su predstavnici klubova ranije usmeno dogovorili da se utakmica prolongira poslije vikenda do toga neće doći.

Rukometni klub iz Dubice bez sluha za bolesne rukometaše Drine i smrtn slučaj

Iz RK Drina tvrde da su od domaćina dobili usmenu saglasnost da se meč pomjeri. Tražili smo pomjeranje jer je ovo presudna utakmica možda cijelog prvenstva, a mi zbog virusa u timu na raspolaganju nemamo šest igrača.

Pored toga imali smo i  smrtni slučaj člana našeg Kluba kojem je sutra trećina i sve to znaju oni i komesar susreta, ali su se gospoda pozvali na članove pravilnika. Naš zahtijev za prolongiranje meča koji je trebao biti proforme radi, odbijen je uz obrazloženje da je kasno stigao i da domaćini susreta ne žele prolongiranje. Rekao je Sredo Vidaković, sekretar i prvotimac RK Drina.

Vidaković kaže da je razočaran ovakvim odnosom jednog sportskog kluba koji nije pokazao saosjećanje za probleme i tugu u kojoj smo se našli. Uredno smo im dostavili zdravstvene kartone naših rukometaša što je izgleda bio motiv više da se meč odigra u subotu.

Idemo u Dubicu desetkovani i kako god završio meč mi smo moralni pobjednici jer idemo, a i vraćamo se čista obraza. Rekao je Vidaković.

Ovakvim činom razočaran je i trener Milan Nedeljković koji je o činu domaćina u Dubici rekao:

RK Drina je do sada uvek i svima izlazila u susret. Odlagali smo utakmice zbog đačkih ekskurzija i raznih drugih situacija. Mi ćemo se i dalje ponašati u skladu sa sportskim načelima i uvek izlaziti u susret svim sportskim klubovima, čak i RK Kozari, kod koje nismo hteli da prekinemo utakmicu posle upada njihovih navijača na teren, iako smo na to imali pravo!!!

Brzo se sve zaboravi,ali zemlja je okrugla! Izjavio je Nedeljković.

Iako je ovaj susret jedan od derbija prvenstva, još uvijek nije ni trećina šampionata odigrana. Zbog svega navedenog je svakom normalnom ljubitelju sporta ovaj potez “sportskih” radnika iz Dubice sraman.

(Zvornicki.ba)