Uhapšeni otmičar na graničnom prelazu Šepak ranije je sa kikbokserima oteo muškarca u Bijeljini

0

Uhapšeni otmičar na graničnom prelazu Šepak ranije je sa kikbokserima oteo muškarca u Bijeljinii. Kako prenosi Avaz osumnjičeni Miljan i Ljuban Vidović pobjegli su nedugo nakon otmice iz BiH.

Kikbokseri oteli muškarca u Bijeljini

Dragan Cerovac (24) iz Zvornika uhapšen je na Graničnom prijelazu Šepak na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Okružni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela otmica.

Određen pritvor

Cerovca je u srijedu uhapsila Granična policija BiH kad je pokušao da iz Srbije uđe u Bosnu i Hercegovinu. Kontrolom dokumenata utvrđeno je da se nalazi na listi bjegunaca. Nakon hapšenja, predat je Sudskoj policiji Republike Srpske, koja ga je sprovela u Kaznenopopravni zavod Banja Luka na Tunjicama, jer mu je ranijom sudskom odlukom određen pritvor.

Kako “Dnevni avaz” saznaje, potjernica je raspisana na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koje za Cerovcem traga zbog sumnje da je 14. maja učestvovao u otmici muškarca u Bijeljini. Razlog za kidnapovanje bilo je utjerivanje duga koji je žrtva imala prema određenim osobama.
Kikbokseri oteli muškarca u Bijeljini

Uloga vozača

Prema nezvaničnim informacijama, Cerovac je imao ulogu vozača, dok su za učešće u otmici osumnjičeni još braća Miljan i Ljuban Vidović iz Bijeljine, za kojima se intenzivno traga. Braća Vidović svojevremeno su se bavila kik-boksom i važe za uspješne sportiste.

Cijeli slučaj bio je sakriven od očiju javnosti, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, radi zaštite istrage, ne žele da otkrivaju detalje slučaja niti identitet žrtve.

Dvojno državljanstvo

Osumnjičeni Miljan i Ljuban Vidović pobjegli su nedugo nakon otmice iz BiH i vjeruje se da se nalaze u Srbiji. Za obojicom je raspisana potjernica, a budući da imaju dvojno državljanstvo Srbije i BiH, njihovo hapšenje, kao i eventualna ekstradikcija, pod velikim su znakom pitanja.

Prvak svijeta u K-1

Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine u Sao Paulu titulu šampiona svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. Godinu ranije, osvojio je i titulu šampiona Evrope u kategoriji do 75 kilograma, a na evrposkom tronu zamijenio ga je mlađi brat Ljuban Vidović.

(Dnevni avaz)