Zvornički SDS traži ostavku Vukote Govedarice i unutarstranačke izbore

0
Prekinuta Skupština SDS-a
SDS Zvornik-Arhiv

Na sednici Gradskog odbora Srpske demokratske stranke doneti su zaključci kojima se traži ostavka predsednika ove stranke Vukote Govedarice i početak pregovora sa vladajućom koalicijom oko formiranja vlasti na svim nivoima.

Zvornički SDS traži ostavku Vukote Govedarice i unutarstranačke izbore

Predsednik GO SDS Zvornik Dragomir Vasić pozvao je predsednika stranke, generalnog sekretara i kompletno predsedništvo da podnesu ostavke zbog loših izbornih rezultata i trenutnog stanja u stranci.

– Nakon što je CIK BiH objavio izborne rezultate sazvali smo Gradski odbor koji je zasjedao u kompletnom sastavu. Pored zahtjeva za ostavkama tražimo hitne unutrastranačk izbore kako bi što pre došlo do konsolidacije. Tražimo da se formira komisija za sprovođenje izbora i da njen predsednik bude doktor Milan Milićević iz Teslića, koga smatrano dovoljno kvalitetnim kadrom da provede ove izbore.

Sledeći zaključak je da se uvaži žalba Kostadina Vasića na po nama ishitrenu odluku Vukote Govedarice o njegovom isključenju iz stranke i da se ta odluka poništi. Gradski odbor ovlašćuje i obavezuje svoje predstavnike u Glavnom odboru SDS-a da glasaju za razgvore o formiranju vlasti na svim nivoima sa SNSD-om i svim srpskim političkim partijama radi zaustavljanja daljih ppodela u srpskom narodu koje su dovoljno duboke, a posebno zbog zaštite srpskih nacionalnih interesa u zajedničkim organima BiH – rekao je Vasić.

On je pozvao sve funkcionere da se uzdrže od pojedinačnih izjava, van organ stranke, kako se dalje ne bi narušavalo jedinstvo stranke.

(Infobirac)