Radnik prejak za košarkaše Drine-Princip

0
Košarkaši Drine-Princip savladali tim Sutjeske i povećali šanse za opstanak
Tim OKK Drina-Princip sezona 2018/19

U petom kolu Prve košarkaške lige Republike Srpske, košarkaši Drina Princip doživjeli su treći poraz. Bolji od Zvorničana bili su košarkaši ekipe Radnik BN Basket iz Bjeljine, rezultatom 60:72.

Radnik prejak za košarkaše Drine-Princip
Tim OKK Drina-Princip sezona 2018/19

Početak utakmice nije nagovještavaju ovakav konačan ishod. Domaćini su poveli trojkom Pavla Boljkovca, a efikasan je bio i mladi Nemanja Reljić koji je u prvoj četvrtini postigao 10 poena, da bi se prva četvrtina završila sa 19:14 za domaćina.

I drugu četvrtyinu košarkaši Drina Princip je dobila sa jednim poenom razlike. Bilo je 14:13. po dvije trojke postigli su kapiten Slavko Savanović i Aleksandar Zekanović da bi se prvo poluvrijeme završilo rezultatom 33:27 za domaćina.

Treća četvrtina protekla je u znaku gostiju koji su je dobili sa 26:14.Nisu domaći imali rešenja za Dejana Kokoruša koji je postigao 11 koševa od svojih 31-og. I u poslednjoj dionici gosti su bili nadmoćniji i dobili je sa 19:13 za konačnih 72:60.

Kod domaćih najefikasniji je bio Pavle Boljkovac sa 15 koševa. Reljić je postigao 14, Srđan Kovačević 11, Filip Nešić 7.Po četiri koša postigali su Dejan Ristić i Aleksandar Zekanović. Tri je postigao Slavko Savanovića a dva Uroš Jović.

Kod gostiju uz pomenug Kokoruša, efikasan je bio Miloš Kolaković sa 13 i Aleksa Popadić sa 10 koševa.

U idućem kolu Zvorničani gostuju kod ekipa Sutjeske u Foči.

D.Gajić