Primjer vršnjačkog nasilja iz Janje najbolji primjer koliko može biti opasan ovaj vid nasilja

0
Primjer vršnjačkog nasilja iz Janje najbolji primjer koliko može biti opasan ovaj vid nasilja

Često čujemo pojam “vršnjačko nasilje”, mnogi pomisle na klince koji se poguraju, a sutra već izmire. Nažalost današnji pokazatelji govore da ovaj vid nasilja može biti mnogo opasan i sa fatalnim posljedicama. U nastavku prenosimo priču BN televizije i primjer vršnjačkog nasilja iz Janje.

Savremene komunikacije, društvene mreže i druge inovacije koje se trebaju koristiti kao blagodati često posluže u najgore svrhe. Zbog maltretiranja putem interneta dešavaju se samoubistva tinejdžera, alkoholizam u ranom pubertetu i mnoge druge negativne pojave.

Pored žrtve koja trpi nasilje, a koja je obično tiho, stidno i povučeno dijete po nečemu malo drugačije od ostalih, nasilje su dužni prijaviti svi oni koji ga okružuju i vide.

Današnji pravi heroji su školski drugari koji nasilje nad pojedincem prijave čim ga uoče. Bitno je da što prije prijave svaki oblik nasilja svojim učiteljima, profesorima ili policiji, ukoliko je neko od njihovih drugara iz razreda ili škole izložen maltretiranju drugog pojedinca ili grupe učenika.

Budi heroj zaštiti žrtvu, spriječi nasilnika, prijavi policiji.

(Zvornicki/BNtv)