Gradski odbor SDS-a ogradio se od postupaka Kostadina Vasića i osudio njegov prelazak u drugu stranku

0
SDS Zvornik: Gradski odbor nije raspušten i nije uvedeno povjereništvo, Rade Savić pomaže u konsolidaciji odbora
Dragomir Vasić predsjednik SDS Zvornik

Predsjednik  GO SDS  Dragomir Vasić  danas s na konferenciji za medije ogradio od postupka  Kostadin Vasić koji je pristupio novoj stranci Ujedinjena Srpska.

Gradski odbor SDS-a ogradio se od postupaka Kostadina Vasića i osudio njegov prelazak u drugu stranku
Dragomir Vasić

Podsjećamo da je Kostadin Vasić na proteklim izborima je izabran za Narodnog poslanika ispred GO SDS-a Zvornik. On je u utorak nakon što ga je Vukota Govedarica isključio iz stranke prešao u drugu političku partiju.

Dragomir Vasić je o svemu tome za medije izjavio: „ Radi pravilnog informisanja birača SDS-a u Zvorniku i radi sprečavanja bilo kakvih špekulacija ja želim iako mi je neprijatno zbog toga da vrlo jasno kažem da se Kostadin na taj potez odlučio samovoljno, bez znanja, bez konsultacija i bez saglasnosti sa mnom i sa GO SDS-a“.

Vasić  je rekao da je  njihov  stav  bio jasan, a to je  ići na sjednicu Glavnog odbora koja je zakazana za  subotu, nadajući se da tamo ima dovoljno razumnih ljudi da ponište odluku o isključenju Kostadina Vasića i Obrena Petrovića iz stranke. Vasić je dodao da ne zna koji su razlozi rukovodili Kostadina  da tako nešto  uradi i da se samim tim oglušio na zaključke i stavove koje je nešto ranije donio gradski odbor SDS-a Zvornik

„Mislim da ovim potezom nije nanio  štetu ljudima koje su ga prozivali, nego meni lično i Gradskom odboru.  Zbog toga želim da se u ime Gradskog odbora  i svoje lično ime ogradim od takvog postupka i od njegovog daljeg političkog djelovanja jer takav način djelovanja u svoje ime i ime gradskog odbora osuđujem.“

On je istakao  njihov stav do kraja potpuno jasan, i da će njihova dva člana glavnog odbora kao i 11 delegata ići u subotu na skupštinu stranke. Vasić je rekao da će Gradski odbor i dalje boriti da rukovodstvo podnese ostavku i da se održe izbori u stranci. On je dodao da GO Zvornik podržava učešće SDS-a u svim nivoima vlasti navodeći razloge: „Radi sprečavanja daljih podjela u srpskom narodu, jer to očigledno nekom odgovara, i radi efikasne zaštite Republike Srpske  pogotovu u zajedničkim organima.“

Vasić je rekao da je razlika u tome što smatra da treba iscrpiti sva sredstva razgovora kroz organe stranke a ne pojedinačnim istupima u medijima i prelaskom u druge političke partije.

Na pitanje šta u slučaju da sjednica Glavnog odbora SDS-a završe suprotno od prijedloga gradskog odbora SDS Zvornik Dragomir Vasić je odgovorio daće bez obzira kako sjednica završila SDS Zvornika će sazvati svoje članstvo i donijeti jasan stav i zaključke.

(Zvornicki.ba)