Predstavljeni rezultati rada PU Zvornik u oktobru, nema teških krivčnih djela, sigurnost zadovoljavajuća

0
Predstavljeni rezultati rada PU Zvornik u oktobru, nema teških krivčnih djela, sigurnost zadovoljavajuća

U proteklih mjeseca dana na području Policijske uprave Zvornik nisu zabilježena teža krivična djela niti je bilo događaja koji bi mogli izazvati uznemirenje javnosti, istakli su pradstavnici ove Uprave na redovnoj mjesečnoj konferenciji za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati rada u mjesecu oktobru.

 Predstavljeni rezultati rada PU Zvornik u oktobru, nema teških krivčnih djela, sigurnost zadovoljavajuća

Prema iznijetim pokazateljima, bezbjednosna situacija je ocijenjena kao stabilna. U oblasti saobraćaja zabilježeno je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a prema riječima načelnika Sektora uniformisane policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladana Vasilića u oktobru se desilo 56 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti mjesec poršle godine manje za 16 saobraćajnih nezgoda.
– Od ovog broja 13 nezgoda je bilo sa posljedicama po lica, od kojih devet sa lakše povrijeđenim licima, tri sa teško povrijeđenim i jedna sa poginulim licem, koji je bio pješak, dok je u ostalima pričinjena materijalna šteta – rekao je Vasilić.
Tokom oktobra na području Uprave kontrolisano je 4.174 vozila i vozača i evidentirano 2.172 prekršaja, zbog čega je izdato 2.059 prekršajnih naloga.

– U okviru republičke akcije kontrole upotrebe sigurnosnog pojasa, sjedalice za djecu i mobilnog telefona izdata su 924 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja po ovim pitanjima. Od ovog broja 461 prekršajni nalog izdat je zbog nekorišćenja sigurnosnih pojaseva, 92 prekršajna naloga zbog neadekvatnog korišćenja mobilnog telefona i 371 prekršajni nalog zbog nekorišćenja sigurnosne sjedalice prilikom prevoza djece – istakao je Vasilić.

Prema podacima Sektora kriminalističke policije u oktobru je na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 69 krivinih djela, što je za 25 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada ih je bilo 89.

Zanimljiv je i slučaj privrednog kriminala u kojem je Policijska uprava Zvornik riješila slučaj protivpravnog pribavljanja koristi na štetu društva. U jednom krivičnom dijelu otuđeno je oko 100 hiljada konvertibilnih maraka. Javnosti će o ovom slučaju uskoro biti prezentirani podaci.

Najteži oblici kriminala kao što su ubistva, razbojništvo, izazivanje vjerske, rasne i nacionalne mržnje nisu zabilježeni u proteklom periodu što je ohrabrenje.

Ilegalni migranti veliki su izazov u radu Policijske uprave Zvornik i za sada je zvornička policija u mogućnosti da se nosi sa ovim problem i uspijeva da kontroliše situaciju.

Ilegalni migranti koji stradaju prilikom prelaska Drine kopaju se u gradskom groblju prema važećim propisima. Vjerski obred se ostavlja nakon i ukoliko se identitet nastradalog utvrdi.

Potvrđeno je na održanoj pres konferenciji za medije PU Zvornik.

(Zvornicki.ba)