Zvornički DNS traži poništavanje odluke o smjeni Čubrilovića

0
Bivši članovi DNS-a počeli formiranje nove stranke, gradski odbor Zvornika na velikom iskušenju
Zvornički DNS na velikom iskušenju

Predsjednica GO DNS-a Spomenka Stevanović nakon održane sjednice Gradskog odbora rekla je da Zvornički DNS na sjednici donijeo dva zaključka.

Zvornički DNS traži poništavanje odluke o smjeni Čubrilovića

Prvi zaključak je da je odluka predsjedništva stranke u Banjaluci o smjeni Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika pogrešna i štetna po interese stranke, te da GO na prvoj narednoj sjednici istu odluku treba poništi.

Drugi zaključak je da GO DNS Zvornik izražava stav da se na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora u Banjaluci donese odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji će rezultirati održavanje vanredne skupštine na kojoj će biti izabrano novo stranačko rukovodstvo, sa ciljem stabilizacije i vraćanje stranke izvornim principima na kojima je godinama građena, rekla je Stevanovićeva.

Zvornički DNS traži poništavanje odluke o smjeni Čubrilovića

Ona je istakla da od Glavnog odbora stranke očekuje većinu u Gradskom odboru i za Nedeljka Čubrilovića. “Gospodin Čubrilović je sada prosto bio posljedica nekih stvari koje su se dešavale unazad dvije godine u DNS-u, a to su proces i tajkunizacija stranke kao i priliv ogromnog broja malih ljudi na velika vrata.”

Smjena gospodina Čubrilovića na predsjedništvu sa mjesta zamjenika predsjednika stranke nije konačna rekla je Stevanovićeva i dodala da će odluka biti konačna ukoliko bude verifikovana na Glavnom odboru. “Ako odluka bude verifikovana članstvo će se opredjeliti za dalju tajkunizaciju stranke, a ukoliko ne bude, a ja sam sigurna da neće biti, stranka će se opredjeliti da se vrati onim principima na kojima smo godinama gradili stranku”, istakla je Stevanovićeva.

(Osvit)