MUP objavio detalje saobraćajne nesreće u Ljubini, učestvovao i 35-godišnji Zvorničanin

0
MUP objavio detalje saobraćajne nesreće u Ljubini, učestvovao i 35-godišnji Zvorničanin

Jučer se u mjestu Ljubina (općina Ilijaš) dogodila tragična saobraćajna nesreća u kojoj su živote izgubile dvije osobe.

MUP objavio detalje saobraćajne nesreće u Ljubini, učestvovao i 35-godišnji Zvorničanin

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS danas je objavilo detalje saobraćajne nesreće, koja se dogodila u 13.45 sati.

Kako su naveli, došlo je do sudara putničkog vozila Golf 2, vlasništvo R. A., kojim je upravljao vozač M. B., rođen 1954. u Nevesinju, i teretnog vozila Iveco, vlasništvo firme ”Adoprom AG” Srebrenik, kojim je upravljao E. S., rođen 1983. godine u Zvorniku.

U ovoj saobraćajnoj nesreći na mjestu nesreće smrtno su stradali vozač Golfa M. B. i putnik iz istog vozila M. R., rođen 1959. godine u Nevesinju, čija su tijela, prema naredbi dežurnog tužioca, vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare na obdukciju.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobio je putnik iz vozila Golf II N. B., rođen 1985. godine iz Prištine, kome je ekipa Hitne pomoći na mjestu nesreće ukazala pomoć, te ga prevezli na KUM UKC Sarajevo, na daljnje ukazivanje ljekarske pomoći, gdje je zadržan na liječenju.

Teške tjelesne povrede zadobio je još jedan putnik iz Golfa, inicijala I. I., rođen 1994. u Trebinju, koji je, također, prevezen u KCUS, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač kamiona E. S., koji je, nakon ukazane pomoći, pušten na kućno liječenje, naveli su iz MUP-a.

O saobraćajnoj nesreći obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je izašao na mjesto nesreće i rukovodio uviđajem, zajedno sa službenicima MUP-a KS.

Prema usmenoj naredbi tužioca, Golf 2 je specijalnim vozilom BIHAMK-a prevezen na parking prostor Depozita vozila MUP-a KS radi potrebnog vještačenja, a angažirano je više vještaka saobraćajne i mašinske struke.

(Avaz)