Danas neradni dan u Zvorniku

0
Poziv Zvorničanima da uzmu aktivno učešće u izradi Urbanističkog plana grada Zvornik koji je u izradi

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 21. novembar 2018. godine, Dan
uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, je praznik i neradni  dan.

Danas neradni dan u Zvorniku
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema Odluci gradonačelnika Zvornika o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužne su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, kao i električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane republičkih praznika obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Odlukom gradonačelnika definisano je da u dane republičkih praznika do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

U dane praznika mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na
području grada Zvornik.

(Zvornicki.ba)