SIPA u Brčkom i Ugljeviku uhapsila 11 osoba, pronađeno 5 kilograma droge

0
SIPA u Brčkom i Ugljeviku uhapsila 11 osoba, pronađeno 5 kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policije Distrikta Brčko BiH jučer su na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužilaštva Distrikta Brčko BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Parti” usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

SIPA u Brčkom i Ugljeviku uhapsila 11 osoba, pronađeno 5 kilograma droge

Tom prilikom 11 osoba je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 232. Krivičnog zakona Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema naredbi Osnovnog suda Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi osoba, stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

U toku istrage prema osumnjičenim osoba i prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

Opojna droga spid u ukupnoj količini od 1.769,02 g.;

Opojna droga marihuana u ukupnoj količini od 3.493,152 g.;

Opojna droga kokain u ukupnoj količini od 18,648 g;

NN praškasta materija koja se koristi za miješanje s opojnim drogama u količini od 49,05 g;

Jedno putničko motorno vozilo;

Digitalna vaga;

Drobilica za duhan;

Novac u iznosu od 3.725,00 eura i 700,00 KM;

13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhapšene osobe će tokom dana biti predate u daljnju nadležnost Tužilaštva Distrikta Brčko BiH.

(Avaz)