Izgorjela benzinska pumpa u Derventi, pretpostavka da su je zapalili njeni zaposlenici

0
Izgorjela benzinska pumpa u Derventi, pretpostavka da su je zapalili njeni zaposlenici

Dervenćani Slađan Stanojević (21) i Rajko Latinović (28) uhapšeni su zbog sumnje da su zapalili pumpu “Slavuljica petrol”, u kojoj su bili zaposleni, a koja je u potpunosti izgorjela u utorak (20. septembra), saznaju “Nezavisne”.

Izgorjela benzinska pumpa u Derventi, pretpostavka da su je zapalili njeni zaposlenici

Kako su saopštili iz PU Doboj, navodeći inicijale uhapšenih, za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su u utorak oko 3.30 u Derventi izvršila krivično djelo paljevina na štetu benzinske pumpe “Slavuljica petrol” d.o.o. Teslić. Dodaju da su nakon izvršene kriminalističke obrade S.S. i R.L., uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Ova benzinska pumpa, na kojoj je pričinjena šteta od oko dva miliona KM, navodno se našla na meti naoružanog pljačkaša, koji je radnika pumpe pod prijetnjom zatvorio u toalet, a pri odlasku polio i zapalio pumpu.

Milorad Slavuljica, vlasnik pumpe, od prvog dana posumnjao je da su mu radnici zapalili pumpu i lažirali pokušaj pljačke. Prema njegovim riječima, četiri radnika najprije su mu napravila veliki manjak, pa je zato odlučio da ih pripazi jer se njihovo stanje nije poklapalo sa stvarnim.

Ističe da je za vikend na pumpi najprije zatekao radnika sa društvom, koji mu je rekao da su mu to drugovi. Slavuljica im je rekao da odu u kafanu jer u trgovini na pumpi nemaju šta raditi, a zatim zatražio da se spremi inventura. Dodao je da su nakon toga radnici namontirali pokušaj pljačke i zapalili pumpu.

“Izrežirali su da je neko napao radnika. Tamo su ga kao zatvorili i zapalili trgovinu”, kaže za “Nezavisne” Slavuljica, ponovo podvlačeći da je bio u pravu i da su to samo radnici mogli uraditi.

Prema njegovim riječima, policija je osumnjičene radnike vodila na poligraf i oni su sve priznali, ali njegove riječ u policiji nam niko nije potvrdio.

“Ima njih još dvojica, uhapsiće oni i njih sigurno. I momak koji je navodno bio zatvoren učestvovao je s njima u tome, sva četvorica su umiješana. Kupili su sebi automobile BMW, zamislite”, kaže Slavuljica.

Podsjećamo, radnik Slavko Kovačić tvrdio je da ga je prije izbijanja vatre napao maskirani razbojnik i odmah po ulasku natjerao ga da uđe u toalet.

“Vidio sam da nešto pokušava da zapali, a ubrzo se čuo pucanj i buknuo je požar. Tada su se otvorila vrata od toaleta i uspio sam da istrčim kroz vatru, pa sam prijavio požar vatrogascima”, kazao je tada Kovačić.

Rajko Latinović, poslovođa na ovoj pumpi i jedan od uhapšenih kada ga je vlasnik optužio, za “Nezavisne” negirao je umiješanost u paljevinu.

I iz Vatrogasne jednice Derventa smatraju da je požar podmetnut, a najverovatnije je u ubačen Molotovljev koktel, jer iako su reagovali odmah, požar se brzo razvio, a 12 vatrogasaca gasilo je vatru tri i po sata.

(Nezavisne)