PODSTICAJ RAĐANJU U MALOM ZVORNIKU – Finansiraju vantelesnu oplodnju

0
PODSTICAJ RAĐANJU U MALOM ZVORNIKU - Finansiraju vantelesnu oplodnju
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Opština Mali Zvornik i komisija za sprovođenje postupka za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju raspisali su 19. novembra javni poziv bračnim i vanbračnim parovima koji imaju prebivalište na teritoriji opštine, a ukupna raspoloživa sredstva za sprovođenje mera za podsticanje rađanja u 2018. godini iznose dva miliona dinara. Visina finansijske pomoći iznosi do 300.000 dinara po bračnom i vanbračnom paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, prema profakturi zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje.

PODSTICAJ RAĐANJU U MALOM ZVORNIKU - Finansiraju vantelesnu oplodnju
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Detalje o potrebnoj dokumentaciji i kriterijume javnog poziva zainteresovani građani mogu dobiti u opštinskoj upravi ili na sajtu opštine, a kako je saopšteno iz lokalne samouprave, cilj ove mere je pružanje novčane pomoći bračnim parovima u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji u ovlašćenim zdravstvenim ustanovama i to za jedan pokušaj vantelesne oplodnje, a nakon što su iskoristili pravo na tri pokušaja koji se finansiraju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva, a kako je objašnjeno, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

S.P.

(loznicke novosti)